• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Mediabox Next statussignaal aanwezig?


Topicstarter
Topicstarter
F

FransS

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2009
Berichten
36
Maar dan nog, kun je de Next AB handmatig aan de AV-receiver koppelen toch? Heb je de link van Webcare gelezen?
Ja en daar staat in uitgelegd dat je de Next afstandsbediening kan koppelen aan je tv OF een versterker (AV-receiver). Niet met beide
 

michieldejong

Quality Member
Lid geworden
17 aug 2009
Berichten
1.412
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De actie van het koppelen moet je per apparaattype apart doorlopen maar hij kan wel met de twee soorten apparaten tegelijk gekoppeld zijn.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

FransS

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2009
Berichten
36
De actie van het koppelen moet je per apparaattype apart doorlopen maar hij kan wel met de twee soorten apparaten tegelijk gekoppeld zijn.

Maar dan nog, kun je de Next AB handmatig aan de AV-receiver koppelen toch? Heb je de link van Webcare gelezen?
Ja dat heb ik en ik heb een nieuwe poging gedaan om de AB Next ook met m'n AV Receiver te koppelen. Voor de duidelijkheid: de AV Receiver is alleen verbonden met de tv via een optisch kabeltje (vind ik prima zo; om HDMI/CEC problemen te voorkomen).

De koppeling lijkt te werken want ik kan met de AB Next nu op de AV receiver mijn volume regelen en ook mute on/off werkt goed echter niet de Power ON/OFF. En daar was de hele actie om te doen!

Mijn AV receiver is een SONY STR-DG820. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd zowel handmatig als het volledige typenummer opgeven en de Next lijkt de STR-DG820 te kennen (geeft een groene vink) maar toch werkt de Power On/OFF niet. Doe ik iets verkeerd?
 

Bijlagen

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.258
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het aan en uitzetten van je audio werkt niet met de next. alleen Next en TV niet 3 dingen tegelijk.

De voorbeelden die je laat zien geldt vooral voor je volume regeling. dat werkt prima op je versterker.

Wat je wel kan is je tv ook aan en uit te zetten met de rode knop. de witte is als je tv apart uit mag. (Denk aan de radiofunctie bijv.)

Voor het overige is een Harmony one de oplossing. Daar kun je ook met 1 knop alles aan en uit zetten zoals jezelf wil. kwestie van knoppen instellen en welk scherm je laat zien op je Harmony one.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

FransS

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2009
Berichten
36
Het aan en uitzetten van je audio werkt niet met de next. alleen Next en TV niet 3 dingen tegelijk.

De voorbeelden die je laat zien geldt vooral voor je volume regeling. dat werkt prima op je versterker.

Wat je wel kan is je tv ook aan en uit te zetten met de rode knop. de witte is als je tv apart uit mag. (Denk aan de radiofunctie bijv.)

Voor het overige is een Harmony one de oplossing. Daar kun je ook met 1 knop alles aan en uit zetten zoals jezelf wil. kwestie van knoppen instellen en welk scherm je laat zien op je Harmony one.
Dat vermoedde ik al en dat brengt me terug bij af. Verder op zoek dan maar weer naar een hardware methode om de AV receiver met de rest ON/OFF te zetten of een programmeerbare ab, maar daar ben ik niet dol op
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
1.479
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb zelf een Samsung TV + receiver, en die hebben als mooie functionaliteit, dat wanneer je de tv aanzet, ook automatisch de receiver aan gaat.
Dus als ik de Next aan zet, dan gaat bij mij wel de Next, de tv en de receiver aan, maar de receiver gaat dan dus aan door de tv.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

FransS

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2009
Berichten
36
Dat zal waarschijnlijk dan via de HDMI kabel (CEC protocol) gebeuren en niet door de Next afstandsbediening. Mijn AV Receiver is via een optische kabel op de TV aangesloten want doe ik dat via HDMI dan krijg ik communicatiefouten. Dan ben ik verder van huis