Mediabox Next gaat niet altijd aan.

Ja dom hè...ik repareer vaak en ben altijd met Electronica bezig, maar aan zoiets simpels denk ik dan gewoon niet.
 
Ik kwam het bij mij ook tegen. En na het vervangen van de batterijen werkt alles weer lekker.

Waar ik ook wel eens tegen aan loop is. Is de zon als die net "verkeerd" in de kamer schijnt doet de Next ook niets. Gordijnen dicht of zonnescherm uit en het probleem is dan ook opgelost.
 
Je zou volgens mij ook een melding moeten krijgen wanneer de batterijen bijna leeg zijn, maar volgens mij werkt die detectie niet echt goed.
Het is meer een timer en niet dat de batterij spanning echt gemeten wordt.
 
Bij mij klopte dit ook @René. maar zoals een goede Hollander zijn we zuinig. btw de melding krijg je niet constant te zien. Nu op 2 stuks maar 1x per apparaat gezien.
 
Ik dacht juist dat dat bij een van de updates hoorde, dat de batterij indicator beter zou werken. Joh, dit vergeet ik nooit meer..haha..
 
Helaas, na een paar keer alweer ellende. Hele erg vaak schakelt de Mediabox Next niet mee aan.De TV en de receiver gaan aan, maar de Mediabox blijft uit. Dan weer alles uit en weer aan, helpt 99 van de 100 keer. Alles al van de stroom gehad en die toestanden, maar het mag niet baten. Het is voor m'n apparatuur niet echt goed om direct na het inschakelen het weer uit te zetten en dan meteen weer aan. De Mediabox staat keurig achter een deurtje van m'n audio/video meubel, al sinds het begin en ik heb nooit last gehad hiervan. Wil hem er bijna tussenuit gooien, maar dan heb ik geen UHD meer...
 
Achter een deurtje. Kan deze deur niet het probleem zijn?

Hoewel ik een Next achter een tv heb hangen heb ik nooit problemen hiermee.

Laat de Next eens uit de kast komen.

Plaats deze eens op de kast.

Mogelijk lost dat je probleem definitief op.
 
Het is het proberen waard, maar hij staat al vanaf het begin achter deze deur, welke van hout en glas gemaakt is. Toch vreemd dat dit dan nu ineens plaatsvind.
 
Het is natuurlijk moeilijk om te achterhalen wannneer dit ‘probleem’ begonnen is, maar dat de tv en de av aangaan , terwijl de next uit blijft komt sinds een maand of 2 echt vaker voor. Wellicht kwam het daarvoor zelfs nooit voor, maar dat kan ik niet hard maken…..
Nu gebeurt het wel een aantal keren per week.
Lijkt geintroduceerd met de voorlaatste update ? en ja, voor de zekerheid er maar nieuwe batterijen in gedaan…. Ook dan blijft de next af en toe niet aangaan.
 
Gelukkig ben ik dus niet de enige. Dat stemt me heel gerust. Het is inderdaad sinds een maand of twee. Voorheen nooit last van gehad. Het beroerde is dat alles weer uitgezet moet worden om daarna direct weer in te schakelen. De meeste apparatuur is daar niet van gecharmeerd (ik ook niet eigenlijk)
 
Terug
Bovenaan