Status
Niet open voor verdere reacties.
Ja het is zachter. Je zag eerst steeds het haar van mensen schitteren en dat is nu weg.
 
Inderdaad, het beeld is veel natuurlijker en gedetailleerder. Zelf duidelijk zichtbaar op mijn oude (tijdelijke, wegens verhuizing) tv.
 
@Tonne2004
Dat bedoelde ik met scherper.
Nu ben ik benieuwd wat het vanavond wordt met een donkere omgeven.
Misschien moet ik wat bijstellen.
Het is zeker beter.
 
'Scherpte' in TV wereld is dan ook geen scherpte. Je kunt niet iets scherper maken dan het al is ;) wat 'scherpte' doet is feitelijk edge-enhancement, een algorithme wat de randen of overgangen van kleuren wat extra benadrukt of aanzet, zodat het lijkt alsof het scherper is... maar het is dus geen scherpte. Eigenlijk is het toevoegen van dit soort scherpte een vermindering van detaillering, vandaag dat je scherpte op je beelscherm ALTIJD uit moet zetten.
 
@jowi
In een vergelijking kan je best iets scherper vinden en dan hoeft het scherpere beeld niet eens het echte beeld te zijn.
 
@jowi
In een vergelijking kan je best iets scherper vinden en dan hoeft het scherpere beeld niet eens het echte beeld te zijn.
Dat is dus de truuk die ze toepassen met sharpness control ;) met een sharpness tool lijkt alles scherper, maar je hebt minder detail. Het beeld wordt ‘platter’. Je ziet hier ook aan de reacties dat mensen niet goed weten wat scherpte is. Ze vinden het beeld nu dus juist ‘scherper’ terwijl deze update die ‘nep-scherpte’ juistt verminderd, waardoor er meer fijne details te zien zijn. Sharpness control is eigenlijk iiets uit de SD tijd.

Zoek het Ziggo testbeeld maar eens op, zet sharpness op 0, en kijk naar die fijne streepjespatronen rechts, onder het blauwe en rode vlak. Voeg meer scherpte toe, en je zie die lijnen feller worden, maar niet scherper. Ook zul je exrta witte lijnen gaan zien rondom de 6 kleine grijze vlakjes in de cirkel, en de grijze vlakjes in de rest vh scherm krijgen extra zwarte randjes. Je krijgt er dus allerlei zooi bij.
 
Laatst bewerkt:
...
Sharpness control is eigenlijk iiets uit de SD tijd.
....
... zet sharpness op 0, en kijk naar die fijne streepjespatronen rechts, onder het blauwe en rode vlak
...
Je krijgt er dus allerlei zooi bij.
You could't be more right!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan