Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb nog steeds 4.16, wordt zeker in fases geupdate ?
 
Ik heb vannacht 4.17 binnengehad. Bij welke menu optie zou ik “animaties” moeten zien?
 
Er wordt in i uitgezonden omdat in het verleden de tv's en decoders niet uitgerust waren van een (toen nog dure) chip die de rekenkracht had om met een p signaal overweg te kunnen en sommige mensen nu dus nog steeds zo'n tv kunnen hebben en anders niet naar HD kunnen kijken. Voor echt 'TrueHD' had je dus een eigen bluray speler, media tank of een gameconsole/pc nodig die dat wel kon.

Voor een interlaced signaal is minder dan de helft van de rekenkracht nodig van een chip dan voor een progressive signaal, en een interlaced signaal gebruikt ook 20-30% minder bandbreedte per zender. Tegenwoordig kunnen bijna alle apparaten wel met een p signaal overweg omdat de chips gewoon beter en sneller zijn maar ook de encoders voor een p signaal zijn veel efficienter.
Je krijgt op de moderne televisies ook niet eens meer de keuze om 1080i te selecteren terwijl dit op oudere tv's en decoders nog wel mogelijk is/was.
Sport zenders leveren vaak wel een p signaal. Sport wordt in de meeste landen daarom vaak ook nog in 720p uitgezonden (of 4k tegenwoordig) Sport1 deed dit ook een tijdje, maar sinds Ziggo het overgenomen heeft niet meer... Omdat je met een p signaal een veel vloeiender beeld krijgt dan met een i signaal.

Elke tv zender en provider met een oog op de toekomst zou gewoon minimaal in p moeten produceren en uitzenden want dan neem je de interlacing weg en dit geeft een veel makkelijkere en mooiere 'up conversion' naar 4k.



1080i
Interlaced

p is altijd beter dan i
Klopt Progressive is altijd beter dan interlaced, maar bijna alle tv signalen (HD) worden in 1080i/720 P uitgezonden. Als je dan je hardware op 1080 progressive zet of 4K worden de beelden opgewaardeerd wat er vaak niet uit ziet. Dat gebeurt dus ook bij de Next, wat dan vage beelden oplevert.
 
Ik heb gisterenavond pas goed kunnen zien hoe instabiel de box nu is door die animaties, ik moest gelijk aan de Horizon denken.
Soms als je van de ene zender naar de andere gaat zie je eerst de achtergrond afbeelding( van het info scherm) voordat de zender verschijnt. Ook haperingen als je door menu's in bv Ondemand of Bewaard navigeert. Beeld blijft soms 2 a 3 seconden zwart als je een menu verlaat.
Ik heb de stroom er al af gehaald en zelf fabrieksinstellingen maar hielp natuurlijk niet.

Pas geleden een nieuwe box gekregen ivm met hoge pieptoon en nu zit die ook al in deze box, toeval?.
Wat een prutsers zijn die ontwikkelaars. Die komen dus echt uit de ontwikkelings landen.
 
Ook hier 4.17 gearriveerd, de Tv is nu losgekoppeld en de volumeknop op AB werkt goed met Digitale A/V surround receiver
De “animaties” van menu gaan soepel.
Kortom, prima Update
 
Afgelopen nacht is 4.17 geinstalleerd. Menu optie "Een knop voor aan- en uitzetten" staat er echter niet NIET tussen. WEL "Framesnelheid gelijk zetten". Vreemd.
 
Dan heb jij een 'beknopte' versie erop zitten. :p
Haal de stroom er ;s even af of fabrieksinstellingen
 
Dan heb jij een 'beknopte' versie erop zitten. :p
Haal de stroom er ;s even af of fabrieksinstellingen
Het is opgelost. Ligt kennelijk aan mijn Logitech Harmony AB. Met de originele NEXT AB staat hij er wel tussen.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan