Status
Niet open voor verdere reacties.
Een vriend die een vriendin op de helpdesk heeft kon me bevestigen dat er niets over een komende update bekend is,.
 
ik weet dat er geen verschil in de kwaliteit van de doorgifte zit maar het dolby signaal klinkt gewoon niet mooii via mijn Sony receiver. En daarom gebruik ik dus pcm omdat pcm ongecomprimeerd is, zoals het dus ook doorgegeven wordt zover ik het tenminste heb begrepen Maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk.

PCM slaat je reciever over, dus dat kan je ongecomprimeerd noemen. Je krijgt een signaal dat rechtstreeks naar je speakers gaat en de decodering vindt plaats bij het versturende apparaat, in dit geval de Next.

Er is werkelijk geen enkel verschil in bitstream of pcm, het ligt echt aan het apparaat dat de decodering doet hoe het gaat klinken. Beide zouden hetzelfde moeten klinken in de basis, zo niet, dan staan er wat geluidsverbeteraars of andere opties niet goed ingesteld op het ene of het andere apparaat.
Aangezien je aangeeft dat je beter geluid hebt als je receiver er vanaf blijft, je reciever dus.
Als het een wat goedkopere receiver is kan het ook zo zijn dat er geen licentie op zit voor 'echt' 5.1 geluid maar bijv een goedkopere pcm2.0 licentie. Dan krijg je dus dat ie het naar een 2.0 of stereo omzet en er dan Logic, of ProLogic van maakt. Oftewel, zoals jij het noemt, 'nep' 5.1.
Dan gaat de PCM van de Next dus beter klinken dan bitstream, maar dit komt dus door je receiver, en niet door bitstream of PCM.

De keuze voor de een of de andere is dus meestal compatibiliteit.

Bijv.:
PCM kan geen multichannel uitzenden over een optical kabel en PCM kan ook (nog) niet overweg met de huidige 4k Audio formats zoals bijv. Atmos en DTS:X. Deze zul je dus moeten bitstreamen naar een receiver die daar wel mee overweg kan.

Wops, beetje offtopic.... Sorry :-X
 
@PhosidoN

De receiver kan wel echt 5.1 aan , ook DTS, ik gebruik dat bij bv concerten die ik op een externe hdd heb staan en dat klinkt vaak wel mooier dan pcm. Alleen voor tv gebruik ik pcm. De receiver kostte ca 600 euro 6 jaar geleden en ben er dik tevreden mee.
Op alle zenders via de Next is het geluid 5.1 zelfs op de lokale omroepen en dat is dus nep want die zenders zenden niet in 5.1 uit.
Hier laat ik het bij want zoals ik al zei vind ik pcm dus beter klinken dan dolby bij tv zenders. Toch bedankt voor je uitleg.;)
 
Laatst bewerkt:
Nu het toch over geluid gaat, is er iemand waarbij de Deezer app langer dan 30 sec. audio laat horen per track?
 
Mod edit: Ik heb wat berichten verwijderd. Hierin stonden gegevens over firmware die getest wordt. Aangezien deze gegevens onder een NDA vallen is het niet de bedoeling om dat hier te plaatsen, ook niet via via.
 
Vandaag de next geïnstalleerd zonder problemen. Alles werkte binnen het uur.
Ben nu wat met geluid aan het spelen,next aangesloten op mijn receiver,receiver met arc op de samsung tv.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan