Status
Niet open voor verdere reacties.
Het probleem is dat het scherptefilter er eerst niet was en pas later in de firmware is ingebouwd.
De Next KAN dus wel gewoon perfect beeld geven zonder dat filter.
Ik heb er zelf niet zo heel veel last van moet ik zeggen maar middels de verschillende screenshots die er geleverd zijn is het verschil wel goed te zien.
Dat veel mensen het beeld wel prima vinden doet niets af aan het feit dat het eerst blijkbaar beter is geweest.
Gewoon een optie in de volgende fw met de keus filter aan of uit en iedereen is blij. Lijkt me niet zo moeilijk.
 
De Next had goed beeld zonder die scherptefilter. In SW 4.12 is die scherptefilter toegevoegd. Is al zo'n 7 maanden geleden.
 
Laatst bewerkt:
[..]
Dus,..... stoppen met gebruikers ervan te overtuigen dat ze het mis hebben.
[..]
Dat hangt er vanaf. Neem nou dit voorbeeld: Iemand beweert dat de Next de eerste een paar maanden moet "inspelen" om een optimaal beeld te produceren, dan vraagt zo'n bewering terecht om kritiek.
 
Laatst bewerkt:
Gisteren naar NPO gekeken en de lipsync was er weer overduidelijk bij M en de intocht van Maarten van der Weijden.
RTL nieuws opgenomen en doorgespoeld en gekeken en daar was het goed.
Daarna het NOS journaal via replay gestart en gespoeld, het viel me op dat het beeld soms even waziger werd en kort erna weer scherp. Was vooral bij het stukje over de vaccinaties. Scene teruggespoeld en dat vervagen was niet meer te zien ???
Zou het een soort bufferen kunnen zijn of wordt de stream in een lagere bitrate verstuurd en scherper gemaakt door de Next, zoals op het community forum geopperd wordt?
Ik heb geen last van te scherp beeld (of kan het niet zien) maar ben ermee eens dat als er een 'beeldverbeteraar' in de Next zit deze uit of aan gezet moet kunnen worden zoals op de TV's. De meeste van die 'beeldverbeteraars' heb ik ook uitstaan op mijn TV omdat dat met HD beelden niet meer nodig zou moeten zijn en je zo dus je beeld kan tweaken hoe jezelf wilt.
Geluid (D.D.) en lipsync is voor mijn een grotere irritatie.
 
Zoals met Ziggo GO en met Netflix. is het kennelijk nu ook zo dat de "next" de bitrate af laat hangen van het beschikbare en beiden beginnen met een lagere bitrate (de laatste is goed te zien bij een langere latency bij Ziggo GO)
 
@Johnny54 :

Iemand die niet overtuigd wil worden is niet te overtuigen, dus het heeft geen zin de discussie over de upscaling verder te voeren. Hopelijk ben je het wel met me eens dat elke beeldbewerking naast het gewenste resultaat ook ongewenste resultaten heeft. Als je op een bewerkt beeld vervolgens nogmaals bewerking toepast, dan worden ook de ongewenste resultaten versterkt. Daarom kan beeldbewerking het beste op één plaats plaatsvinden.

Laten we even terug gaan in de tijd. “Vroeger” had je een geluidsinstallatie die uit losse componenten bestond: versterker, tuner, cd-speler, enz. De versterker was de spil van het systeem waar alle componenten op aangesloten werden en zorgde voor de toonregeling en versterking. Een tuner zorgde voor een gevoelige en ruisvrije ontvangst met een goede kanaalscheiding en zo min mogelijk vervorming, zodat het geluid zo goed en neutraal mogelijk naar de versterker gevoerd werd. De tuner was een ontvanger en niets meer. Dus wat de tuner zeker NIET had was een toonregeling (of een loudness schakelaar).

Vertaald naar nu: de Mediabox Next is de “tuner” en de TV is de “versterker”. De taak van de Mediabox Next is om het bronsignaal zo zuiver en onbewerkt mogelijk naar de TV te sturen. Wat de Mediabox Next dus zeker niet moet doen is de resolutie aanpassen, de beeldfrequentie aanpassen, het beeld verscherpen (=loudness knop), enz.

Het probleem dat ik met de Next heb is dat er een niet uitschakelbare “loudness” knop op zit, terwijl ik er zelf nooit ook maar aan zou denken om deze knop te gebruiken. Die “loudness” knop zit bovendien al op de TV (in de vorm van een scherpteregeling in het beeld-menu). Wat ook al vaker genoemd is in de diverse fora: de Mediabox Next past de beeldfrequentie van het bronmateriaal aan en verandert deze ze altijd in 50Hz. Amerikaanse content wordt opgenomen op 24 of 60 Hz. Het resultaat van de frequentieaanpassing is een niet vloeiend beeld. Beelden worden dubbel getoond of overgeslagen in het aanpassingsproces naar 50Hz. Hierdoor vertonen o.a. Netflix en YouTube zgn. “micro-stutter” in alle Amerikaanse content. (Ook dit ziet niet iedereen. Het is het duidelijkst te zien bij horizontale bewegingen. Het is als bij het regenboogeffect bij een DLP-projector: als je er gevoelig voor bent stoort het enorm).

Zodra de Next in staat is om een neutraal beeld naar de TV te sturen en dus in staat is om alleen “ontvanger” te zijn, zal ik mijn beslissing om nog niet voor de Mediabox Next te kiezen zeker heroverwegen. Zolang de Mediabox Next de taken van de TV nog overneemt blijf ik gebruik maken van de CI+, ondanks dat ik mij hierdoor beperk in de mogelijkheden, want beeldkwaliteit telt bij mij namelijk zwaarder.
 
Ik ben het met je eens dat men niet teveel moet ingrijpen in het beeld en geluid. Ziggo heeft het met die beeldverscherping niet verbeterd.
De Next is veel te dominant via CEC en daar moet aan gewerkt worden.
Ik vind het ook niet goed dat Ziggo de klanten allerlei instelmogelijkheden ontnemen. Ziggo probeert de software (met als in de Connect box) tot een minimum te reduceren om het simpel te houden, maar dat is niet altijd goed.

Ik ben het dus best met je eens, alleen vind ik reclamekreten geen bewijs.
 
Maar was het beeld voor die sofware update met die "beeldverscherping" nu wel of niet goed op 1080i?
Ik las ergens dat volgens sommige critici die "beeldverscherping" juist is gekomen omdat het beeld al niet goed was op 1080i volgens hen. Dan zouden ze met het uitzetten van die "beeldverscherping" ook nog niet tevreden zijn lijkt me.
 
Ik ben het dus best met je eens, alleen vind ik reclamekreten geen bewijs.

Je hebt gelijk, reclamekreten zijn inderdaad geen bewijs, maar draai het eens om: zit het bewijs niet in het gebrek aan reclamekreten bij de Mediabox Next? Ik heb heel goed gezocht, maar kan nergens vinden op welke manier de Mediabox Next de upscaling doet: nearest neighbour interpolation, bilinear interpolation, bicubic interpolation, of een af andere proprietory manier. Als de manier van upscalen superieur was, dan zou deze zeker minimaal genoemd worden als tegenhanger tegen de uitbundige reclamekreten van anderen. Maar je hebt gelijk: reclamekreten zijn geen bewijs.
 
Nu met dit weer merk ik dat de Horizon Xl fan wel ns wil draaien, helaas. Is dat beter met de Next, want ik hoorde dat die ook fan heeft?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan