Mediabox Next aansluiten

Waar staat dat dan? En als het al gezegd is, dan is dat in een later bericht vast wel rechtgezet.

Coax naar modem en Next en tussen modem en Next een UTP-kabel. Waar wilde je dan die tweede UTP op de Next aansluiten? ^-^
 
Ik kan het even niet meer volgen. Ik meen in het bericht van JohnLeidschenveen dat hij UTP tussen AOP en modem onzin vindt. En zoals ik het lees ben je het daar niet mee eens. Maar waar vind ik dan op het AOP die UTP-aansluiting? Je zult het dus ongetwijfeld anders bedoelen.
 
Je hebt geen Next toch @J. de Boer ? Dan heeft het eigenlijk totaal geen betrekking op jou.

Maar voor de zekerheid... je sluit eerst 2 (!!!!) coaxkabels aan op het AOP. Als het goed is, heb je op dit AOP een Braun twee-weg splitter gestoken (als je een Extra Next neemt, dan moet je een drie-weg splitter hebben van Braun). Ik laat het aansluiten op een versterker even buiten beschouwing. 1 coax gaat van AOP naar het modem en 1 coax gaat naar de Next. Nu heb je beide apparaten voorzien van coax. Je installeert het modem. Als die actief is, sluit je een UTP-kabel aan op het modem en deze leg je neer. Je gaat nu weer naar de Next. De coaxkabel zit al aangesloten. Je pakt nu die UTP-kabel die je neergelegd hebt en sluit die aan op de Next. Nu is het aangesloten zoals het hoort. Simpeler kan ik het niet uitleggen. Als je het nu nog niet snapt... dan snap ik het ook niet meer :wink:
 
Je hebt geen Next toch @J. de Boer ? Dan heeft het eigenlijk totaal geen betrekking op jou.
<knip>
Simpeler kan ik het niet uitleggen. Als je het nu nog niet snapt... dan snap ik het ook niet meer :wink:
Inderdaad heeft het onderwerp geen betrekking op mijn abonnement. Toch reageerde ik omdat ik soms wel eens iemand assisteer en daardoor ook bekend raak met verschillende artikelen en nog steeds verschillen tussen fUPC en fZiggo..

Ik snapte het verder allemaal volledig en heb zelf ook geen enkel probleem. Wat ik bedoelde was het ter sprake brengen door iemand van een UTP-kabeltje naar het AOP waarop m.i. terecht werd gereageerd dat dit onzin is. Jouw reactie op dat punt ontlokte me het "Ik kan het even niet meer volgen". Achteraf begrijp ik helemaal wat je bedoelde.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan