Mediabox Next aansluiten

Nou ik heb gisteravond nog eens flink op Google zitten zoeken. Ik las ergens bij een Samsung community dat er meer problemen waren met geluid en geen beeld. (ook bekend bij Ziggo en Samsung) Iemand had de stekkers van zowel de box als tv er een tijdje uitgedaan. Daarna deed alles het weer. Ik heb dit vanochtend ook gedaan en tadaaaaaa gewoon weer beeld en geluidzou het zo simpel zijn? Iedereen bedankt voor de adviezen en tips.
 
Nou ik heb gisteravond nog eens flink op Google zitten zoeken. Ik las ergens bij een Samsung community dat er meer problemen waren met geluid en geen beeld. (ook bekend bij ziggo en Samsung) Iemand had de stekkers van zowel de box als tv er een tijdje uitgedaan. Daarna deed alles het weer. Ik heb dit vanochtend ook gedaan en tadaaaaaa gewoon weer beeld en geluidzou het zo simpel zijn? Iedereen bedankt voor de adviezen en tips.


Zou dus een specifiek Samsung probleem kunnen zijn, met een erg simpele oplossing.
 
Bizar dat dit niet meer problemen met een Samsung TV en randapparatuur veroorzaakt. Gelukkig wel een 'oplossing' voor het probleem alleen vraag ik me af waar dit door veroorzaakt wordt. Lijkt een beetje op het handshake probleem wat de Horizon box en andere apparatuur had met sommige Philips TV's.
 
Bij het de ziggo community staan ook verschillende problemen beschreven met de next in combinatie met samsung tv. Zie https://community.ziggo.nl/mediabox...ie-met-samsung-tv-ue48ju7000-40304#post405238
Bij het volgende adres zie je de problemen met hdmi aansluitingen van de samsung tv's. https://eu.community.samsung.com/t5/Televisie/Problemen-met-HDMI-aansluitingen/td-p/266343
Ik heb er verder geen verstand van misschien dat het jullie iets zegt? Ik ben iig blij dat mijn probleem opgelost is.
 
Ik heb een Mediabox next en een extra Mediabox next voor op de slaapkamer. Op de slaapkamer is een internetkabel aanwezig. Ik begrijp dat de Mediabox next ook een coax kabel moet hebben. Op een andere slaapkamer is een coax aansluiting voor de tv die daar staat (zonder Mediabox maar met een module). Kan ik van daar uit met een splitter de coax doortrekken naar de slaapkamer waar de Mediabox next staat?
 
In principe wel. De next hoeft niet rechtstreeks vanaf je app punt aangesloten te worden. Gebruik wel Ziggo gecertificeerd materiaal. Dit verkleint de kans op problemen.

De Next werkt het beste als je deze op je slaapkamer ook op utp aansluit. Maar via wifi kan het ook goed werken. Zelf heb ik alles zonder versterker ertussen en draait het goed.
 
De Next werkt het beste als je deze op je slaapkamer ook op utp aansluit. Maar via wifi kan het ook goed werken.

Het is natuurlijk allemaal afhankelijk van de kwaliteit van je wifi, maar draadloos werkt de Next niet beter of slechter dan met UTP. Geen verschil en werkt dus gewoon zoals het hoort. 70Mb/s verbinding (wat de meesten wel hebben met 2.4GHz 802.11n) is méér dan genoeg voor de streams.
 
ben Ik bijna helemaal met je eens. echter merk ik dat wifi wel eens gestoord wordt of wegvalt. Vandaar dat ik bedraad prettiger vind.

op de begane grond zijn er 20 verschillende WiFi zenders wat op de eerste verdieping meer dan verdubbelt.
 
Wifi is inderdaad niet zoals het hoort. Valt veel weg net als bij de horizon box. Ik zet die wifi uit en gebruik mijn router maar weer want dat signaal is vrij constant.
 
Terug
Bovenaan