Mediabox Next aansluiten

Die splitter met 2 coax aansluitingen heeft er 1 die naar je modem gaat en 1 die voor je Next is. Zowel bij het modem zit een splitter als bij de next. Tenminste zo heb ik deze ontvangen.

De utp aansluiting komt vanaf het modem.
 
Bij de Next zit geen splitter. Maar ik heb al bedacht dat een Ziggo man het moet doen. Die hebben spullen bij zich die misschien aangepast moeten worden.
 
Dat is altijd goed kunnen ze alles gelijk aanpassen indien nodig. van aop punt tot aan je Next.
Het kan nu best zijn dat ze de splitter uit de Next laten als ze er toch al 1 bij het modem doen wat vrij logisch is.
 
Zit toch een duidelijke handleiding bij hoe je als moet aansluiten, als je dat niet snapt lijkt me het verstandig om een monteur in te schakelen (bied Ziggo gratis aan)
 
Goed lezen.....d.m.v. een splitter.
Goed lezen? Ja, ik veronderstelde als "'goed verstaander" wel dat je dat bedoelde. Maar je schreef: "De modem met AOP verbinden met UTP". En dat zag ik niet zo zitten, en degene voor wie dit advies was bestemd ook niet.
 
Ik snap het nu wel door dit topic maar ik heb geen spullen. Die handleiding deugt niet. . Als dat AOP vervangen moet worden begin ik niet aan want ik heb geen zin om die kabel te slopen die uit de muur komt.
Daarom een monteur als het dan niet werkt heb ik iets om op terug te vallen. Monteurs hebben spullen en ik niet zoals ik al zei.
 
Sterker nog, het aop punt mag alleen door een monteur opnieuw aangesloten worden. Deze moet dan ook gelijk het signaal nameten of deze volledig en goed binnen komt.
 
Zit toch een duidelijke handleiding bij hoe je als moet aansluiten, als je dat niet snapt lijkt me het verstandig om een monteur in te schakelen (bied Ziggo gratis aan)


Lijkt mij ook, in de tijd dat TS op dit forum zijn "problemen" kenbaar maakt had je al af kunnen spreken met Ziggo voor een monteur.
 
Laten we het over die handleiding maar niet hebben. Maar zoals ik al zei die "monteur" die komt.
 
Die handleiding klopt wel... er worden alleen weer kulverhalen door bepaalde lieden vertelt, waardoor het voor jou onduidelijk wordt. Die splitter zit gewoon bij het installatiepakket van het modem. Eentje van Braun. 1 coax van AOP/Braun-splitter naar modem en 1 coax van AOP/Braun-splitter naar Next. Vervolgens UTP van Next naar modem en je kan de Next ‘activeren’. En ja, voor het aansluiten van die Braun-splitter is een 1-gats AOP voldoende.
 
Terug
Bovenaan