• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Mediabox Next aansluiten


xray79

Product Tester
Lid geworden
8 aug 2011
Berichten
867
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Next werkt hier prima op de 5ghz WiFi van de Ziggo modem. Staan allebei in de woonkamer op zo'n 10 meter afstand Next staat in houten kastje verder geen muren ofzo in de weg. Updates, Netflix, on demand etc. gaat allemaal probleemloos. Haal op die plek op mobiel op 5Ghz meestal rond de 200Mbps en op 2,4Ghz rond de 80.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.832
Ziggo
Geen Producten
Wat ben ik dan ‘gezegend’ dat draadloos hier wel goed werkt. En ik was altijd een tegenstander van dingen (behalve handhelds) draadloos laten verbinden. Printer ook gewoon met draad.

Toch weer een voordeel om wat meer uit te geven en te zorgen voor een uitmuntend bereik. Ik had ook een UTP-kabel neer kunnen leggen, maar die had ik na ons avontuur met de Extra Mediabox XL juist weer vervangen door een coaxkabel. Blijf niet bezig :6
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
7.172
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Helaas vandaag gemerkt dat wifi op de 5 GHz uitviel na een uurtje een opname bekijken. Weer opnieuw verbinding gemaakt met de 2,4 GHz band van het connectmodem en kon weer verder kijken. Weken gaat het goed en plots heb je pech.
 

Harmofaar

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 aug 2011
Berichten
3
De Mediabox next heeft een internetkabel en een coaxkabel nodig.
Is het mogelijk de coax via een splitter te verbinden met de coax van de tv (zonder Mediabox) die op een andere slaapkamer staat?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.687
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ja, zolang je maar goede splitters/kabels gebruikt.
Door splitters verlaag je het signaal. Als dit signaal te laag of te slecht wordt dan krijg je problemen.
 

Claudio

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2007
Berichten
960
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Next en extra Next tegelijk bestellen lukte mij in ieder geval niet. Nu mij abo is overgezet (vandaag) wel, hoop ik. Althans zonder vermelding dat ik iets bestel wat niet op mijn product past.

De boxen zijn nu hetzelfde, dus je hebt Coax nodig voor de extra boxen of de C.I.-modules...
 

AFCA 0575

Product Tester
Lid geworden
21 sep 2012
Berichten
2.725
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Voor de extra box: coax, data kabel of wifi
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
7.172
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Claudio Je zult eerst de eerste Next actief moeten hebben voor je de 2e kan bestellen. Ze moeten administratief gekoppeld worden evenals technisch.Anders kun je niet op de ene box beginnen met kijken en op de andere verder kijken.

Als het goed is kun je dit nu wel al doen.
 

Claudio

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2007
Berichten
960
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik zag vanmiddag dat mijn pakket goed stond en Ziggo Go werd ook gelijk aangepast.Heb gelijk de extra besteld. Tot nu toe nog geen annulleringsmail gehad, dus verwacht dat het goed gaat. ;)