• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Media Boxen aansluiten middels Devolo


Brome

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 dec 2020
Berichten
2
Goedenavond,

Heeft iemand ervaring met het aansluiten van extra media boxen dmv devolo magic?

Ben voornamelijk geinteresseerd of het kan en wat de kwaliteit is. Op onze 1e etage en zolder zijn nl geen kabel aansluitingen.

Alvast dank
Bob
 

Bozz

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 jan 2014
Berichten
4
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Mijn beide Next mediaboxen heb ik via de LAN-poort van een Devolo 1200+ aangesloten en dat werkt prima voor Replay, Cloud opnames en Movies & Series. Live TV ontvang je er uiteraard niet mee, bij mediaboxen heb je daar een coax aansluiting voor nodig. Met een Devolo Magic zal dat vergelijkbaar zijn.

Wat je ook te kunt overwegen, i.p.v. een mediabox, is een Apple TV (een Android kastje of Firestick kan ook, maar daar ben ik zelf minder bekend mee). Met een Apple TV en hierop geïnstalleerd Ziggo GO kun je draadloos (of bekabeld via LAN) genieten van live TV en daarnaast van bijna alle media diensten waar een mediabox ook over beschikt. Alleen radio moet je missen, maar daar kan een Apple TV via een andere app weer in voorzien. Dat je Devolo Magic voldoende internetbandbreedte moet leveren is wel een vereiste, maar dat zal vast het geval zijn.
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Brome

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 dec 2020
Berichten
2
Top! Ik heb de magic 2 dus dat zal wel goed zitten. Beneden in de woonkamer zal denk ik wel de maximale functionaliteit mogelijk zijn en als dat boven minder het geval zal zijn is dat geen probleem. Daar zijn inderdaad alternatieven voor zoals je al aangeeft.