• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Malware


Vraag

Zeldatum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2021
Berichten
9
Ik word al een hele lange tijd "gevolgd" op het internet. Wat Apple ook doet en zelfs de politie, die overigens vrij laks optreedt, ga vh internet af...het lukt me niet om een , denk ik, een "keylogger" of een Trojan kwijt te raken. Alles geprobeerd. Punt is ook dat ze mijn echte naam weten etc. Ik zal een voorbeeld geven..Ik had me een tijdje verdiept in Edward Snowden, krijg ik prompt een edwardsnowden.substack.com in mijn mail terwijl ik daar echt niet om gevraagd heb. Ik heb Malwarebytes gebruikt etc. Fsecure. Sophos maar er werd nooit iets gevonden. Ik heb talrijke herinstallaties uitgevoerd maar altijd kwam het terug. Iemand die zich met iMacs bezig houdt dacht misschien dat het programmaatje zich in de moederbord bevond. In ieder geval, het gaat niet weg . Iemand een idee?
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
191
Klopt niet want ik heb deze link via copy and paste ingevoegd
En als die link uit jouw e-mail komt en afkomstig is van spammers dan weten die dus dat ze nu een actief e-mail adres te pakken hebben. Want zelfs als jij er niet op klikt zal dat wel iemand hier op het forum gedaan hebben. Dus dan wordt jouw e-mail als 'actief' gemarkeerd.

Of bedoel je dat de link alleen die tekst was zonder herkenbare track info?
 
Topicstarter
Topicstarter
Z

Zeldatum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2021
Berichten
9
Volgens mij ben je zelf opzettelijk malware aan het verspreiden. Waarom plaats je anders een link in je bericht die naar een url wijst zie de echte domeinnamen verstopt? Het domein "t.co' staat bij mij zelfs op de blacklist vanwege de mallware die via dat domein gehost wordt.
Dit vind ik nou echt onzin, waarom zou ik dat doen? Ik kom hier voor een oplossing niet om malware te verspreiden.
Dat zegt mee over jou dan over mij.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
2.005
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Ik heb die link inderdaad uit twitter gehaald maar voor de rest hebben jullie niet veel antwoorden. Als in mijn keychain de wachtwoorden verwijderd worden dan moeten ze dus ook het wachtwoord tot de keychain weten. Het zijn dit soort dingen die voortdurend gebeuren. Maar ja, jullie zitten niet achter mijn computer dus veel meekijken is er natuurlijk niet bij.

Je geeft ook geen nuttige informatie waar wij wat mee kunnen. Leg nu is uitgebreid uit wat er exact aan de hand is.

En een keychain waaruit wachtwoorden verwijderd worden, is dat een apple ding ofzo. Zegt me namelijk helemaal niks.
 
Laatst bewerkt:

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.731
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
De keychain (=sleutelhanger) is een onderdeel van de wachtwoordmagager van Apple. In het programma 'Sleutelhangertoegang" kun je meerdere sleutelhangers plaatsen waar wachtwoorden in zitten. Per default staan er twee in die het inlogwachtwoord van je PC gebruiken. Aanvullende sleutelhangers kun je eigen wachtwoorden geven.

De twee default sleutelhangers staan default open na inloggen op je PC. De 'inloggen' sleutelhanger kun je zelf nog sluiten. DE "locale onderdelen" sleutelhanger moet altijd open blijven.

Bij een open sleutelhanger kan waarschijnlijk elk proces op de PC een onderdeel wissen. Ik hoop dat TS altijd onder een useraccount werkt. Dan ben je een stuk beter beschermd tegen mallware die iets aan het OS zelf probeert te veranderen.