• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Malware


Vraag

Zeldatum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2021
Berichten
9
Ik word al een hele lange tijd "gevolgd" op het internet. Wat Apple ook doet en zelfs de politie, die overigens vrij laks optreedt, ga vh internet af...het lukt me niet om een , denk ik, een "keylogger" of een Trojan kwijt te raken. Alles geprobeerd. Punt is ook dat ze mijn echte naam weten etc. Ik zal een voorbeeld geven..Ik had me een tijdje verdiept in Edward Snowden, krijg ik prompt een edwardsnowden.substack.com in mijn mail terwijl ik daar echt niet om gevraagd heb. Ik heb Malwarebytes gebruikt etc. Fsecure. Sophos maar er werd nooit iets gevonden. Ik heb talrijke herinstallaties uitgevoerd maar altijd kwam het terug. Iemand die zich met iMacs bezig houdt dacht misschien dat het programmaatje zich in de moederbord bevond. In ieder geval, het gaat niet weg . Iemand een idee?
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.731
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Volgens mij ben je zelf opzettelijk malware aan het verspreiden. Waarom plaats je anders een link in je bericht die naar een url wijst zie de echte domeinnamen verstopt? Het domein "t.co' staat bij mij zelfs op de blacklist vanwege de mallware die via dat domein gehost wordt.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
2.005
Digitale Televisie
  1. Ziggo
t.co is gewoon een doorverwijs dienst in gebruik door twitter. Op zichzelf onschadelijk. Hij zal gewoon de info uit dat mailtje gekopieerd en geplakt hebben.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.731
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
t.co is gewoon een doorverwijs dienst
Dat weet ik. Het is zinvol als je het in tijdschriften gebruikt om te voorkomen dat je een lange link moet overtikken. In een link zoals hier gebruikt, is het zinloos en voorkomt alleen dat je de link snel even kunt controleren. Het enige nut om hem hiet te gebruiken is het camoufleren van het echte domein en dat maakt zo'n link direct verdacht. (En de reden dat criminelen vaak zo'n shortcut domein gebruiken)

En in de context van het volgen op internet: Juist via die link kan de organisatie achter deze link ook zien wie deze pagina gaat bezoeken. ;)


Hij zal gewoon de info uit dat mailtje gekopieerd en geplakt hebben.
Die link gaat naar een betaaldienst om artikels tegen betaling te lezen. (Wikipedia). Dus gewoon spammailtjes die een betalend product proberen te verkopen.
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
2.005
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Met een link controleren bereik je helemaal niks meer. Tegenwoordig wordt er zoveel geladen als jij een volledig legitieme website opvraagt en soms zit daar ook al kwaadaardige code tussen wat via 1 of andere vage plugin of advertentie netwerk wordt geladen.

En we worden allemaal gevolgd op het internet door trackers en cookies op allerlei populaire sites. Dat is ook de reden waarom ik van dat soort onzin af wil, alles kan tegenwoordig prima server-side als men dat wil. Maar de industrie heeft te veel belangen om iedereen te blijven volgen en profielen op te bouwen.

Maar terug komend op de TS, ik hoop dat die snel reageert. Een mailtje krijgen met persoonlijke gegevens is niet altijd een indicatie dat je namelijk malware hebt. Het kan ook op een andere manier uitgelekt zijn.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
191
Sowieso niet handig om die link ongewijzigd in een forum te plaatsen. Niet zozeer voor de mensen die erop klikken maar meer voor jezelf. Want degene die de link verstuurd heeft kan dan zien dat het een actief e-mail adres is (wat weer meer waard is bij de doorverkoop van die mail-lijsten). Een gegarandeerde manier om meer spam te krijgen dus šŸ˜
 
Topicstarter
Topicstarter
Z

Zeldatum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2021
Berichten
9
Deze zal het niet zijn, maar toch.
2 september 2021.
Nee, die is het niet
Ik heb die link inderdaad uit twitter gehaald maar voor de rest hebben jullie niet veel antwoorden. Als in mijn keychain de wachtwoorden verwijderd worden dan moeten ze dus ook het wachtwoord tot de keychain weten. Het zijn dit soort dingen die voortdurend gebeuren. Maar ja, jullie zitten niet achter mijn computer dus veel meekijken is er natuurlijk niet bij.
 
Topicstarter
Topicstarter
Z

Zeldatum

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2021
Berichten
9
Sowieso niet handig om die link ongewijzigd in een forum te plaatsen. Niet zozeer voor de mensen die erop klikken maar meer voor jezelf. Want degene die de link verstuurd heeft kan dan zien dat het een actief e-mail adres is (wat weer meer waard is bij de doorverkoop van die mail-lijsten). Een gegarandeerde manier om meer spam te krijgen
Klopt niet want ik heb deze link via copy and paste ingevoegd.