Mailbox vol

Nee, die quota gelden per mail adres. Dus 5 GB voor de mail en 10 GB voor data opslag.

Bovendien staat het gebruikte quotum altijd linksonder in beeld als je via webmail inlogt:

Schermafbeelding 2020-08-15 om 17.36.27.png


Schermafbeelding 2020-08-15 om 17.40.26.png
 
Maar de aliassen van een E-mailadres vallen samen wel onder die 5GB + 10 GB neem ik aan?

Ik lees dat je 6 E-mailadressen kunt aanmaken en 10 aliassen per E-mailadres.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bedankt. Ik zie nu pas die info op webmail waar Briolet attent op maakt. Alleen één opmerking, mijn vrouw en ik hebben elk een e-mailadres, en een nog leeg adres, in webmail heb ik ze samen gevoegd. Dan zou ik hebben verwacht dat die E-mailquota voor beide adressen afzonderlijk zou staan weergegeven. Echter de info staat helemaal los van die adressen helemaal onderaan. Hetgeen ik denk te moeten uitleggen dat het toch wel als het totaal is van alle boxen bij elkaar opgeteld. Of zie ik dit toch verkeerd?

Aliassen laat ik buiten beschouwing, die vallen gewoon onder een echt adres, het is niets meer dan alleen maar een andere naam. Die gebruiken we trouwens nooit.

Edit:
Ik zie dat ik me vergis. Ik heb hetzelfde even gedaan met elk adres afzonderlijk en constateer dat de info bij dat samenvoegen geldt voor het eerste adres. Beetje verwarrend, maar goed. Met andere woorden, Briolet heeft gelijk, het geldt inderdaad voor elk adres afzonderlijk.
 
Laatst bewerkt:
Die data opslagruimte van 10GB. Als ik het goed begrijp worden daar dus automatisch alle bijlagen van mails opgeslagen? Van de mailquota van 5GB wordt weergegeven wat er nog beschikbaar is, maar wat er nog over is van die 10GB ik zie nergens. Is die info ook beschikbaar?
 
Nee de bijlages komen in de mail quota zelf. De 10 GB is er voor om losse files op te slaan. b.v. om met anderen te delen. Ook bij heel grote bijlages, die je niet in de mail kunt plakken, kun je een link in de mail zetten die naar deze file wijst. (Als je zo'n grote bijlage via webmail wilt versturen, gaat dit min of meer vanzelf)

Het gebruik van die data zie je als je naar de tab "Drive" gaat. Een onderdeel dat waarschijnlijk weinig mensen gebruiken.
 
Laatst bewerkt:
Wat die laatste zin betref, ik eerlijk gezegd ook niet. Mijn oog valt wel eens op "Drive", maar tot nu toe wist ik niet waar dat toe diende..Toch weer wat geleerd.
 
Terug
Bovenaan