Mail verdwijnt om onduidelijke redenen

Ina

Forum Gebruiker
Berichten
3
Mail verdwijnt om onduidelijke redenen uit inbox en ook uit webmail na ongeveer 7 a 8 weken
 
Heb je ergens nog een apparaat waar POP3 staat ingesteld om je mail op te halen?
 
Sommige mailprogramma's zijn zo ingesteld dat mails ouder dan bijv. 30 dagen niet meet te zien zijn. Wie weet is dat bij jou ook het geval. Bij instellingen kan dat vaak aangepast worden.
 
Ik dacht zelf ook ergens bij instellingen maar helaas kan ik die optie niet vinden
 
Ik heb nog een oude laptop waar ik ook Ziggo mailbox op heb staan en daar gebeurt het niet. Daar blijft alles gewoon staan. Gelukkig heb ik deze oude trage lap top nog niet weg gedaan. Sinds begin 2020 heb ik een surface en daar gebeurd het op.
 
Dan heb je het op die oude laptop waarschijnlijk zo ingesteld dat daar alle mail wordt gedownload en daarna verwijderd van de server. Dat betekent dat andere apparaten de mails niet meer kunnen zien als ze eenmaal gedownload zijn. Dit is een instelling die je uit kunt zetten.
 
Zoals René ook schrijft. Je gebruikt POP3 op die oude laptop. Een feature van POP3 is dat je de mail op de server automatisch kunt later wissen. Dat kan direct na het ophalen, of x dagen na het ophalen. Dat is handig als de server weinig opslagruimte heeft, zoals dat bij Ziggo vroeger was.

De andere apparaten gebruiken IMAP en synchroniseren met de server. Dat is veel handiger als de server ruimte heeft om al je mail te laten staan. En als je iets wist, is het ook direct op alle apparaten weg, zonder dat je op elk apparaat de inbox moet legen.
 
Ter aanvulling op Briolet nog een derde optie, de berichten net als bij IMAP permanent op de server te laten staan.
Ik dacht zelf ook ergens bij instellingen maar helaas kan ik die optie niet vinden
Die instellingen waren destijds toen ik nog pop3 gebruikte te vinden onder:
Account eigenschappen/Server/Geavanceerd. Verschillende mailprogramma's zullen vermoed ik daarin weinig of niets verschillen. En tenslotte, gebruik je bewust nog pop3?
 
Laatst bewerkt:
Een waarschuwing. Een POP3 account kun je niet omzetten in een IMAP account. Als je dat op de oude laptop zou willen, moet je het oude account wissen. Daarbij gaat ook de inhoud van de IN- en OUTBOX verloren. Die moet je daarom eerst naar een lokale postbus verplaatsen, die niet aan het account gekoppeld is. (Meestal kun je de mail gewoon van de ene naar de andere postbus verslepen)

Als je daarna het pop3 account wist en een IMAP account aanmaakt, dan kunje de veilig gestelde mail naar de IN- en OUTBOX van dat IMAP account slepen. Dan verschijnt die mail ook in de betreffende boxxen op je andere apparaten. Dit voor het geval die oude laptop nog mail bevat die je ook op de nieuwe apparaten beschikbaar wilt hebben.
 
Nog een optie, althans in Thunderbird, is om het POP account (bij de instellingen) niet meer de mail te laten ophalen. Vergeet het vinkje bij "om de tien minuten" ook niet te verwijderen.

Daarna het IMAP account instellen en activeren. Zo heb ik het destijds gedaan. Dat is met name handig als je de "oude" mail niet op een ander apparaat hoeft te kunnen lezen. Scheelt kopieerwerk.
 
Terug
Bovenaan