Maandelijkse kosten voor huur van een smartcard, 2 euro.

@J. de Boer Dit zou gedeeltelijk kunnen.

Door de zenders uit Movies&SeriesXL en de HD kanalen standaar in het pakket te plaatsen. Dan zal waarschijnlijk het Ziggo abonnement €10 per maand duurder worden.

Smartcard is dan alleen nog nodig voor zenders als Film1, Ziggo Sport Totaal, hindi pakket etc.

Movies&SeriesXL moet dan weer apart verkocht worden, ook weer smartcard of box?

Als dit ingevoerd wordt, gaan klanten wel klagen dat ze zelf een geschikte tv of decoder moeten kopen zoals fZiggo dit ook deed.
 
@TS,
Je vind die prijs voor dat stukje plastic onredelijk. Maar je betaalt natuurlijk niet dat maandelijks bedrag als vergoeding voor die paar dubbeltjes die dat stukje plastic als zodanig heeft gekost. Voor een kaartje voor een concert betaal je toch ook niet enkel de papierprijs, (minder dan 1 cent :) ). Ik zie dan ook zo'n smartcard gewoon als een toegangskaartje naar bepaalde kanalen die je zonder smartcard niet kan ontvangen. Je betaalt m.a.w. voor die diensten.
Die diensten betaal je toch in je normale abonnementskosten? Waarvoor betaal je die anders?
 
Ik ben nieuwsgierig wat je hiermee bedoelt. Er zijn toch naast het basisabonnement uiteenlopende toevoegingen waar je op kan abonneren en waarvoor je extra voor moet betalen. En die toegevoegde diensten zijn dan vastgelegd op zo'n smartcard. Hoezo diensten die al in je normale abonnement betaald worden?
 
dat de kosten voor een product, dus ook zo'n kaart, al in abonnementskosten verwerkt zitten.
of betaal je in de supermarkt ook een toeslag voor het gebruik van de kassa...
puur verdien model, waarvan ik al vaker heb geschreven dat het belachelijk is, hoe zaken die gewoon bij digitale tv behoren, worden gebruikt om geld uit de zak van consumenten te kloppen.
 
Ja hetzelfde als met opnemen ook zon belacheljk verdien model, je betaald imers al om te kijken en dan mag je extra gaan betalen om iets te mogen opnemen (slim is het wel).
 
dat de kosten voor een product, dus ook zo'n kaart, al in abonnementskosten verwerkt zitten.
of betaal je in de supermarkt ook een toeslag voor het gebruik van de kassa...
puur verdien model, waarvan ik al vaker heb geschreven dat het belachelijk is, hoe zaken die gewoon bij digitale tv behoren, worden gebruikt om geld uit de zak van consumenten te kloppen.
We begrijpen elkaar verkeerd. Wat ik bedoelde is dat je als je geen mediabox of ci-module hebt helemaal zonder smartcard kunt. Een smartcard dient alleen maar om één van die beide te activeren. Als je geen extra toevoeging hebt zoals films, sport etc., dan is zo'n ding gewoon overbodig en dan moet het mogelijk zijn om hem in te leveren.

Althans als je niet een stokoude tv hebt die alleen meer analoge kanalen kan ontvangen. Maar dat is een hoofdstuk apart. Voor die abonnees stelt Ziggo kosteloos een digitaal-analoog omvormer beschikbaar. Ik ging er van uit dat we het daar niet over hebben.
 
ik reageerde op je vraag over diensten in je abonneegeld. die kaart zou daar ook onder moeten vallen.

zonder smartcard is een groot gedeelte van mijn basispakket gecodeerd, dus wel degelijk nodig.
en je card heb je niet nodig om je decoder te activeren, die zorgt alleen voor de decodering van het signaal.
behalve bij een seca-providerbox van canaaldigitaal was dit ooit zo. en dat hoefde dan nog niet eens een actieve card te zijn.
 
Tja, als je het zo bekijkt. Inderdaad zijn zonder smartcard (bij mij in een mediabox) maar een beperkt aantal zenders HD, verreweg de meeste zijn SD. Overigens helemaal niet beroerd. En ik geloof dat ik bovendien met de mediabox meer kanalen kan ontvangen. Dan zie ik die 2 euro meer per maand maar als betaling voor die extra kanalen. Vind ik niet eens onredelijk.
 
maar dat is niet zo. je betaalt bij fupc namelijk al meer voor die extra kanalen.
dat is het onderscheidt tussen kabeltv en tv-start,
daarnaast vraagt men extra voor HD, wat gewoon al de norm zou moeten zijn.
 
Terug
Bovenaan