Lol en waarschuwing

piente

Forum Gebruiker
Berichten
3.010
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kreeg gisteren van een medewerker van T-Mobile (na 2x vragen of hij echt van T-mobile zelf was) telefoon om over te stappen naar tv kijken via T-mobile. Gezien het nummer waar ze enige dagen ervoor aangaven van Eneco te zijn. het nummer 085-1057831 Ging ik even op zijn vragen in.

Even horen wat hij ging aanbieden

  • TV kijken via internet dit is de enige manier van tv kijken die mogelijk is. (ik gaf aan via de kabel te kijken voor € 19,95)
  • Tv kijken kan ook bij T-mobile via de kabel van Ziggo. (Ik heb geen KPN aansluiting in huis evenals Glasvezel dat ligt hier ook niet in huis) Volgens de medewerker zou dit wel in mijn huis liggen daar T-mobile hier hard aan gewerkt heeft om dit voor elkaar te maken.
  • Dan TV kijken zonder internet is volgens hem niet mogelijk Ook bij Ziggo niet.
Kortom nog nooit zo'n grote onzin gehoord. Vervolgens even naar zijn naam gevraagd en aangegeven omstreeks 23:00 uur terug te bellen. En toen was het tijd om te gaan eten. Oja ik "vergat" even op te leggen.
 
Laatst bewerkt:
Valt me wel op dat sinds de laatste lockdown het aantal spamgevallen weer
fors toeneemt.
 
Ja ik heb ook verhalen gehoord over medewerkers van T-Mobile die maar alles zeggen om een abonnement te kunnen aansmeren, bij een kennis komt er glasvezel in de straat. Dan zeggen ze.. wij nemen de Ziggo kabel over en als je bij Ziggo wilt blijven moet je ineens 200 euro aansluit kosten betalen. Dat soort onzin om mensen maar zover te krijgen dat ze in tekenen op een t-mobile abonnement.

Ziggo is niet bepaald perfect maar dit soort praktijken zouden eigenlijk gemeld moeten worden bij een toezichthouder.
 
Valt me wel op dat sinds de laatste lockdown het aantal spamgevallen weer
fors toeneemt.
Mee eens. Zowel via de telefoon als via de mail. Voor de telefoon ga ik maar inspreken dat er niet op telefonische verkoop wordt ingegaan.
En inderdaad de toezichthouder mag best actief hiermee aan de slag.Op je mobiel kun je nummers blokkeren nu ook nog op je vaste aansluiting kunnen doen.
 
aanmelden bel me niet register
wij hebben negens last van (ook zelfs geen postcode loterij)
 
Dat bel me niet register sta ik al vele jaren bij ingeschreven. Dit haalt helaas niets uit.
 
Via de vaste lijn valt het mee, ook dankzij het bel me niet, en diverse blokkades, maar via de mail is het onderhand minstens 10 per dag.
En via webmail afzender blokkeren, of aanmerken als spam werkt niet, blijft doorkomen momenteel.
 
Laatst bewerkt:
Gezien in de digitaal gids. Dat er nog steeds mensen intrappen in dit soort e-mails. Het "correcte" Nederlands is al voldoende. Om ongelezen naar de spammap te verplaatsen en te blokkeren.

En onderstaande zijn er maar een paar welke op het @upcmail adres binnen komen.

Schermafbeelding 2021-01-09 om 15.38.07.png
 
Precies, gaat me er vooral om dat het zogenaamde spamfilter van Ziggo zo lek als een zeef is
 
Precies, gaat me er vooral om dat het zogenaamde spamfilter van Ziggo zo lek als een zeef is
Uiteindelijk is het vaak de schuld van de gebruiker zelf. Neem bijvoorbeeld de forums waar je je email adres moet bevestigen door op een link in de email te klikken. Mensen weten waarschijnlijk niet wat een bevestigd en juist email adres waard is. Die forum beheerders willen graag ook een paar centen verdienen. En zo zijn er nog wel een paar te verzinnen.

Een beetje opletten kan je een hoop spam ellende besparen. Het eerste en beste spamfilter ben je zelf. ;)
 
Terug
Bovenaan