• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Logilink USB netwerk server UA0079


Peet3kabo

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 dec 2018
Berichten
7
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hallo,

Ik heb bovenstand apparaatje aan mijn netwerk hangen om een externe harde schijf vanuit mijn netwerk te benaderen.
Voorheen had ik Vodafone/T-mobile en werkte dit gewoon plug en play en kon ik hem via mijn pc benaderen.
Nu hangt hij aan de connect box en kan ik hem niet benaderen.
Als ik de USB server via het programma van Logitech benader zie ik wel de aangesloten schijf maar zegt hij dat die in een ander segment zit en dus kan ik er niks mee.
Iemand een idee waar en hoe ik dat kan veranderen secu oplossen?
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.384
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hoe heb je je netwerk aangesloten? Gebruik je bijvoorbeeld een eigen router of zit alles op het modem van Ziggo.
Wat voor Ziggo modem?

Heb je bij de Logitech de mogelijkheid om te zien wat voor IP nummer die heeft, en staat dit op DHCP?
 
Topicstarter
Topicstarter
P

Peet3kabo

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 dec 2018
Berichten
7
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De logitech zit met een netwerkkabel rechtstreeks op de connectbox van ziggo, net als voorheen op de router van Vodafone/T-mobile.
In de router zie ik een ip adres waarvan ik vermoed dat hij dat is maar die kan ik niet benaderen, heb mijn instellingen om laten zetten naar IPv4 omdat ik van buiten af Domotica wil kunnen benaderen.
Dus ik zie verder niks van DHCP en aan de logitech kan ik verder niks instellen, plug en play was het.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.384
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Je Connectbox geeft IP adressen uit in een bepaalde range. Dit kun je terug vinden in de instellingen van connectbox.
Welke range is dat? En valt het ip nummer daarbinnen?
 
Topicstarter
Topicstarter
P

Peet3kabo

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 dec 2018
Berichten
7
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Edit: is trouwens Logilink UA0079 en niet logitech, foutje

Je Connectbox geeft IP adressen uit in een bepaalde range. Dit kun je terug vinden in de instellingen van connectbox.
Welke range is dat? En valt het ip nummer daarbinnen?
192.168.178.106/24 is het ip adres en zit in de range, tenminste als dit de usb server is maar zou anders niet weten wat het was. Deze zit volgens de connectbox op ethernet.
Er zijn nog 2 andere apparaten op ethernet en die kan ik wel benaderen.
2 Raspberry PI's, 1 voor Domoticz (domoticaserver) en 1 voor Volumio (soundsysteem)

DHCP IPv4 server
Connectbox ip begin: 192.168.178.100
Aantal apparaten: 155
Leasetijd: 3600 seconden

Alle 3 apparaten zitten met een ethernet switch op dezelfde plek aangesloten, via een ethernet adapter via de elektrische installatie
 

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
59
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het lijkt net of je Logitech apparaat een vast adres heeft gekregen in de Vodafone omgeving, andere range/segment en dat blijft gebruiken.

Of er is een terug naar fabrieksinstellingen nodig (reset druk knop?) of dat Logitech programma heeft daar mogelijkheden voor.

' programma van Logitech benader zie ik wel de aangesloten schijf maar zegt hij dat die in een ander segment zit' wist daar op.

Net even gekeken in de handleiding van je USB server en daar zit idd de mogelijkheid IP adres te configureren, vast of DHCP.

Mocht het Logilink programm ook niet werken dan is het mogelijk je PC tijdelijk een vast IP adres te geven inde range die in de Vodafone situatie werd gebruikt. Dan kan je zeker bij de Logilink en dat ding op DHCP zetten. PC terug op DHCP en alles rebooten.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

Peet3kabo

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 dec 2018
Berichten
7
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hmm, ok dan zal ik daar nog eens naar op zoek. Moet ik nog even kijken hoe ik dat adres of de logilink dan bereik. Anders eerst de range van de connectbox aanpassen. Heeft eerst ook op een andere range gedraaid maar daar kreeg ik de raspberry's niet aan het werken. Uiteindelijk aansluiting om laten zetten naar IPv4, dat was het probleem toen. Zal even kijken of ik ergens gebruiksaanwijzing kan vinden. Geloof niet dat ik die heb, zoveel is daar ook niet aan te sluiten. 1 netwerk en 4 usb kabel, plus adapter en aan uit knop.

Zal hier even mee om prutsen
 

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
59
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Niet handig de Connectbox range aanpassen.

Als de Connectbox een reset krijgt (en daar vraagt Ziggo erg snel naar bij problemen of je krijgt een nieuwe/vervangende) zijn alle apparaten of DHCP of vast met IP buiten de DHCP range, gewoon weer aan het werk.

Ik draai alles met de standaard uitgegeven IP V4 192.168.178.x in mijn netwerk. En ja, daar zitten diverse Raspberry Pi's, Synology NAS en printers met vast IP adres en nog veel meer bij, naast diverse PC's en telefoons en tablets en mediaspelers en tv's .... Ik beperk vast IP tot een minimum, alles DHCP tenzij.

Was even gedoe na twee verhuizingen, de oude range was 192.168.0.x en weer daarvoor had ik 192.168.1.x. Dan weet je wel hoe je apparaten met vast IP moet configureren en beperk je dat zo veel mogelijk.
Er zijn programma's zoals Advanced IP scanner om je netwerk te inspecteren. Download en installeer en draai dat dat alvorens tijdelijk je PC IP adres vast te zetten aangepast op de andere/oude range, want je hebt dan geen internet meer.