Link Aggregation vanuit Router


ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
891
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb net een nieuwe TP-Link AX6000 router geïnstalleerd en Ziggo heeft m'n Copal Modem in "the Bridge" modus gezet en alles werkt fantastisch. Wi-Fi veel beter en alles mooi configureerbaar zoals ik dat graag wil. Ik zie de mogelijkheid van Link Aggregation en heb de kabels er al voor getrokken en morgen komt de Switch binnen die dit protocol ondersteund. Wordt alles ineens zoveel sneller op het lokale netwerk of valt dit wel mee. Ik weet eigenlijk niet wat ik kan verwachten maar wil wel alle mogelijkheden gebruiken die deze Router biedt. Wie weet het?
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.611
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Link Aggregation tussen je router en je switch gaat geen zin hebben of je moet een internet verbinding hebben van meer dan 1 Gigabit.
 
Topicstarter
Topicstarter
ronvm

ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
891
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Link Aggregation tussen je router en je switch gaat geen zin hebben of je moet een internet verbinding hebben van meer dan 1 Gigabit.
Nee, ik schrijf ook "op het lokale netwerk"...internet wordt uiteraard niet sneller.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.611
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
ja maar heb jij apparatuur die daar profijt van heeft dan en sluit je alles aan op die router of heb je een aparte switch?

Kijk als je een NAS hebt die sneller kan dat de 1 Gbit limiet en die met link aggregation aansluit op een switch waar meerdere clients tegelijk op die NAS aanvragen doen, dan kan het zin hebben.
 

itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
219
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Als je apparaten dit ondersteunen en je hebt er een toepassing voor dan wordt het idd sneller.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.611
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Je moet er vooral een toepassing voor hebben want 1 lopende verbinding wordt niet dubbel zo snel vandaar mijn voorbeeld met meerdere clients of meerdere verbindingen.
 
Topicstarter
Topicstarter
ronvm

ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
891
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik had het verkeerd begrepen en/of gelezen, maar mijn NAS die ook over Link Aggregation beschikt (2 netwerkpoorten) heb ik hier op m'n Router (die daarvoor geschikt is) aangesloten en nu heb ik een 2Gb verbinding naar deze NAS. En dat merk je wel even...Ik hoefde er dus geen extra Switch voor te bestellen...
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.611
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik had het verkeerd begrepen en/of gelezen, maar mijn NAS die ook over Link Aggregation beschikt (2 netwerkpoorten) heb ik hier op m'n Router (die daarvoor geschikt is) aangesloten en nu heb ik een 2Gb verbinding naar deze NAS. En dat merk je wel even...Ik hoefde er dus geen extra Switch voor te bestellen...

Maar heb je jou computer dan ook met 2 kabels aangesloten op die router want anders heeft jou computer nog steeds maar een 1 Gbit verbinding. Dus het heeft wel zin om de NAS op 2 Gbit aan de router of switch te hangen als je meerdere computers (clients) hebt die gelijktijdig acties op de NAS doen. Als je maar 1 computer gebruikt of hebt dan moet je fysiek die ook met 2 kabels op de router of switch aansluiten om die 2 Gbit te halen. En dan moet je ook nog is meerdere tcp/udp verbindingen openen want met 1 verbinding kom je niet boven die 1 Gbit.

Het is dus niet zo bruikbaar als meeste mensen denken.
 
Topicstarter
Topicstarter
ronvm

ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
891
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Duidelijk verhaal. Ik laat het dus lekker zoals het is.
Bedankt voor je toelichting.