Liberty Global onthult duurzame 4K set-top box

Op zich is DVB-C veel efficiënter, als je alles via IP moet aanleveren moet je eerst een multi-cast netwerk hebben wat betekend dat alle zenders in feite nog een keer op het docsis wijksegment komen te staan alleen dan als IP stream.
Het is ook niet gezegd dat in 1 keer de knop om gaat en DVB-C wordt uitgezet... DVB-C zal nog vele jaren blijven. Maar het is wel een feit dat kijk gedrag veranderd. En er is vraag naar IPTV.
Hoe vaak er hier al niet een topic voorbij is gekomen over het aansluiten van een TV in de slaapkamer. Tegenwoordig heeft iedereen goed Wifi bereik in de slaapkamer of UTP. Maar coax wordt vaak vergeten bij nieuwbouw. Als je geluk hebt trekken ze nog wel een coaxkabel naar de woonkamer, maar zelfs dat niet altijd meer.
Alleen voor die groep al zou zo'n IPTV only kastje een uitkomst zijn. Het is toch goed om die markt voorzichtig te verkennen als Ziggo zijnde.
 
Maar in Polen is bij mijn weten de Next ook nooit geïntroduceerd. Is dus maar de vraag of we hem hier ooit te zien krijgen.
 
Wat verklaart dat dan? Ze gaan natuurlijk niet een hele nieuwe box ontwikkelen alleen voor de pools markt, daar zit meer achter.
Volgens het artikel op telecompaper is het als eerste beschikbaar in Polen en kan dat worden uitgebreid naar andere markten.

quote:
De compacte 4K Mini TV Box is sinds 24 augustus beschikbaar voor klanten van UPC Polen en zal te zijner tijd in andere Liberty Global-markten worden geïntroduceerd. Het is nog niet bekend wanneer de set-top box in Nederland en België op de markt komt.

Ik kan niet wachten :)
Doe mij maar coax tot aan de meterkast en vanaf daar alles UTP.
 
Er kan toch een enorm verschil zitten tussen die markten en ik zeg niet dat het alleen voor de poolse markt is, maar dat wil niet zeggen dat het hier beschikbaar komt. Wij hebben wel de next hoewel de uitrol daarvan ook niet opschiet.. Ik krijg het idee dat ze niet helemaal weten welke kant ze op willen.

Als we alles via utp gaat vind ik dat afgrijselijk, dan vervalt elke vrijheid. De interne tuner van de TV is niet meer bruikbaar, geen eigen (linux) ontvangers meer. Voor elke TV is verplicht zo'n boxje nodig. En nogmaals waarom voer je dan de nextbox in en zijn ze nog bezig met die horizon cloud geschikt aan het maken. Het lijkt me niet logisch.

Bovendien ontworpen door liberty global ingenieurs. , laat me niet lachen die kopen gewoon oem hardware en laten er een logo op plakken.
 
De Next is al geschikt voor IPTV.
De Horizon box(Mediabox XL) heeft een ingebouwd modem en is volgens mij makkelijk geschikt te maken voor IPTV.
IPTV kastjes in het formaat van dat van Ziggo (80 x 80 mm) kosten enkele tientjes.

Mijn TV kan met IPTV overweg zonder los kastje. Ik vermoed dat veel smart Tv's met een ethernetaansluiting dat met een software aanpassing kunnen.
Alleen nog een CI+ module voor de gecodeerde kanalen.
 
De woordvoerder van Ziggo zegt dat er geen concrete plannen bestaan om dit boxje in NL te introduceren dus net wat ik dacht, deze is voor andere markten bedoeld.
 
Terug
Bovenaan