Liberty Global onthult duurzame 4K set-top box

rick70

Forum Gebruiker
Berichten
1.303
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Liberty Global introduceert een nieuwe set-top box, de groenste die het bedrijf ooit op de markt bracht, zo verklaart het zelf. De 4K Mini TV Box is intern ontworpen door ingenieurs van Liberty Global en vervaardigd door Commscope en combineert een hoogwaardige klantervaring en een rijke keuze aan inhoud met een laag stroomverbruik en een behuizing die gedeeltelijk is gemaakt van gerecycled plastic.

De compacte 4K Mini TV Box is sinds 24 augustus beschikbaar voor klanten van UPC Polen en zal te zijner tijd in andere Liberty Global-markten worden geïntroduceerd. Het is nog niet bekend wanneer de set-top box in Nederland en België op de markt komt.

Lees verder (Bron: Telecompaper): https://www.telecompaper.com/nieuws/liberty-global-onthult-duurzame-4k-set-top-box--1351339
 
Vertaalfunctie gebruiken, maar ook de plaatjes maken al iets duidelijk.

De decoder is 80 x 80 mm en heeft een netwerk, HDMI en USB aansluiting voor de voeding.
Hij heeft geen coax aansluiting en is dus een pure IPTV receiver.

Ik heb jaren gelden voorspeld dat Ziggo (Liberty Global) uiteindelijk helemaal zou overgaan op IPTV.
Daar werd een beetje ongelovig op gereageerd. Leuk dat ik gelijk krijg
 
1596457344902.png

New 4k.jpg


Als het volledig IPTV wordt, dan zou je je ook kunnen afvragen of zo'n dedicated TV kastje nog wel nodig is. Als de ondersteuning voor Chromecast en Apple TV verder wordt uitgebreid zou je daar toch hetzelfde mee moeten kunnen. Scheelt weer hardware ontwikkeling in eigen beheer.
 
Laatst bewerkt:
Ik ben benieuwd hoe zo'n kastje werkt. Je zou dan een abonnement kunnen nemen bij Ziggo met zon kastje terwijl je internet hebt bij een andere aanbieder.
 
Dat wordt vast dichtgetimmerd. Heb daar ook een voorbeeld van, toen ik KPN kastje kreeg, gelijk even aangesloten op Ziggo verbinding, en hij weigerde.
 
Ik verwacht dat dit boxje hier helemaal niet beschikbaar komt, of ze hebben er een speciaal plan mee. Wellicht werkt de poolse markt helemaal anders, daar heb ik geen kijk op.

Op zich is DVB-C veel efficiënter, als je alles via IP moet aanleveren moet je eerst een multi-cast netwerk hebben wat betekend dat alle zenders in feite nog een keer op het docsis wijksegment komen te staan alleen dan als IP stream. Dit gebruikt extreem veel bandbreedte. Dan heb je nog steeds hun internet nodig om dit te kunnen gebruiken en besef dat er genoeg mensen zijn die alleen TV bij Ziggo afnemen. En de vraag is dan, waarom kom je dan met een next box als ze toch van plan zijn om op een IP-only systeem over te stappen. Bovendien als DVB-C ooit verdwijnt dan voldoen ze meteen niet meer aan de wetgeving die stelt dat je je eigen apparatuur moet kunnen kiezen. Door zo'n CI module aan te bieden voldoen ze daar automatisch aan.

Het kan ook dat ze dit geheel via het publieke internet laten lopen en met hun app laten werken, dan werkt het via elke provider maar dan verwacht ik dat de beeldkwaliteit niet al te hoog wordt omdat je dan voor elke kijker een unieke stream gebruikt. Dan is het meer een alternatief voor via hun app op de TV willen kijken.
 
Laatst bewerkt:
Plus het feit, wat moet je met een nieuwe 4k box, terwijl er nauwelijks 4k aanbod is? LoveNature 4K met zijn bitrate van 16-18 Mb/s is w.b 4K een aanfluiting.
 
Ik ben benieuwd hoe zo'n kastje werkt. Je zou dan een abonnement kunnen nemen bij Ziggo met zon kastje terwijl je internet hebt bij een andere aanbieder.
Dataverkeer via andere provider brengt waarschijnlijk extra kosten, data verkeer, en eigen internet dan betaal je daar ook nog eens voor
 
Terug
Bovenaan