• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Koppelstuk gebruiken?


Vraag

Sylvia

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2021
Berichten
5
Ik heb een internetkabel van beneden naar boven (in een leiding en daar past er maar 1) was altijd genoeg voor mijn PC, nu 2e PC erbij ivm thuiswerk. Nu een koppelstuk aangesloten op de modem beneden, en op de internetkabel die er boven uit komt. Dit zou het internet in tweeën moeten splitsen, oké dat gebeurd maar op beide PC's heel erg weinig internet nog over? Wie zou me kunnen helpen hiermee ;-)
1630856888586.png
 
Oplossing
De standaardopossing is het gebruik van een switch op de plek waar de kabel boven uitkomt. Bij een 5 poorts GBit switch, krijg je dan 4 nieuwe aansluitpunten van 1 GBps elk. (5-poorts zal de kleinste zijn die goed verkrijgbaar is)

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.731
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Bij de Action een TP-Link switch voor nog geen …
Pas inderdaad op met die goedkope rotzooi.
- Ondersteunt die b.v. Jumbo Frames. Zo niet krijg je packet loss, mocht je dat ooit gaan gebruiken.
- Ondersteunt die QoS. Dat is het voorrang geven van specifieke datapakketten zoals audio en video pakketten. Bij video en audio streaming loop je dan minder risico op stottering als de andere PC iets aan het down- of uploaden is.
- En het is allemaal hoogfrequent techniek. Een beetje metalen afscherming zorgt er voor dat hij geen andere apparaten stoort of er zelf last van krijgt.

Voor die paar euro meer zou ik een goed merk kopen. En voor een deel verdien je dat terug omdat die vaak ook energiezuiniger zijn.

PS. Voor mij zegt het al genoeg als de enige specificatie van dat action-ding de kleur is i.p.v. wat er echt toe doet.
 
Laatst bewerkt:

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
191
Op zich niets mis met TP-Link. Alleen dat deze inderdaad van plastic is. Ondersteund gewoon jumbo frames maar geen QoS. Stroomverbruik is maximaal 3,7W. Maar voor een paar euro meer heb je inderdaad de metaal afgeschermde TP-Link SG-105 (met IGMP snooping, Jumbo frames, Multicast en QoS).Ps. Dit is geen action-ding. Het is gewoon een merk switch die toevallig verkocht wordt door action (en ieder andere zaak waar je switches kunt kopen).
 

youriy

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jul 2012
Berichten
574
Nee hij heeft geen QoS, maar als je er 25 euro voor betaalt ipv 10 zou ie dan beter werken?