• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Kan met Edge niet meer in mijn modem komen.


janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
496
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb een technicolor modem en kon via edge mijn modem altijd benaderen, lukt nu niet meer.
Ook bij mijn Qnap nas lukt dit niet meer.
Volgens qnap helpdesk ligt probleem bij edge, er waren daar al meer meldingen van problemen binnen gekomen.
Dit is na de laatste windows update begonnen.
Geprobeerd om edge te herstellen via verschillende manieren die ik op internet heb gevonden.
Zonder resultaat.
Systeemherstel toegepast ook zonder verbetering.
In iexplorer lukt dit wel, maar ik vind edge makkelijker om te gebruiken.
Ik zou edge het liefst helemaal willen verwijderen en opnieuw installeren, maar dat blijkt niet te kunnen.
Nog iemand een idee.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
548
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
  • Type Control Panel (configuratiescherm) in the search box.
  • Select Internet Options.
  • Click the Security tab.
  • Select Local intranet under the Select a zone to view or change security settings section.
  • Go to Sites.
  • Once the Local internet window appears, uncheck the options Include all local (intranet) sites not listed in other zones and Include all sites that bypass the proxy server.
  • Save the settings and restart Edge after.
Bron: https://answers.microsoft.com/en-us/edge/forum/all/microsoft-edge-browser-cant-access-network-ip/1e7d32c7-f8ed-431d-9b64-ed822dd28717
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.122
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Volgens qnap helpdesk ligt probleem bij edge,
Dit is het beroemde kastje en de muur. Om in te loggen moet je een wachtwoord op een http pagina invullen. In principe is dit onveilig en zou Ziggo een certificaat op hun routers moeten zetten. (Maar dan moeten ze eerst alle gebruikers een cursus "systeembeheerder" geven) Omdat mensen via een onveilig verbinding wachtwoorden blijven intikken, gaan browsers steeds meer als een agent optreden en onveilig gedrag bestraffen. Nu is het Edge, maar straks is het Chrome, Firefox etc.

Maar als ik bovenstaande reactie lees, heeft edge al een achterdeurtje ingebouwd. Vreemd dat dit niet de default is op een LAN.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
496
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
't is net opgelost.
Ik had alles geprobeerd en niets hielp, en toen kwam ik bij het laatste stukje van de volgende oplossingen pagina.
Hier na werkt het weer
 

Goofy

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 jun 2007
Berichten
43
hallo,

goed te lezen dat het inmiddels lijkt opgelost.

ik wilde net schrijven dat ik een bericht had gelezen dat het een bug betreft die met een recente windowsupdate was ontstaan. dit zal met een volgende uitrol wel weer worden hersteld.

het artikel is hier te lezen;

 
Topicstarter
Topicstarter
J

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
496
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Na update werkt het inderdaad weer, dank voor de tip