Kan ik als oud UPC klant met Humax opnemen.

Ik neem de gok maar, ik koop zo'n Humax 50 euro en dan zullen we wel zien.
Waar ik het uiteindelijk voor doe is die ouwe lui in het verzorgingshuis en ik weet ook wel dat de helft daar zit en kijkt niet maar wel even weg is een praatjes kopje koffie etc. Natuurlijk snap ik dat. Dus daarom als jouw ouwe lui in een verzorging flat zitten dan weet je wel waar ik het over heb.


De Mazzel Marc
 
Zonder smartcard:
Frequentie: 47400, 474000 of 474
Netwerk-ID: 4444 of 04444
Modulatie: 64-QAM
Symboolsnelheid: 6875

Met smartcard:
Frequentie: 47400, 474000 of 474
Netwerk-ID: 5555 of 05555
Modulatie: 64-QAM
Symboolsnelheid: 6875
Dit geldt alleen in fZiggo gebied. Voor fUPC gebied is de frequentie 16400, 164000 of 164. De symboolsnelheid is 6900. De rest is wel hetzelfde.

Ik gebruik de Humax 5300 in fUPC gebied. Het ongecodeerde basispakket (kabel TV) werkt prima. Alles is dan wel in SD, uitgezonderd NPO 1/2/3, Ziggo TV en Ziggo Sport.
 
Laatst bewerkt:
Dus wat ik wil dat kan.

Maar mijn laatste vraag is, op marktplaats zijn er ook Ziggo smartcards te koop die gebruikt zijn in een Humax maar volgens mij heb ik naar niks aan want Ziggo gaat die natuurlijk niet activeren.

Dus ik kan alle zenders zien en opnemen alleen dan in sd kwaliteit. En NPO 1/2/3, Ziggo TV en Ziggo Sport die kan ik HD zien en opnemen.

Nou dan weet ik genoeg, nogmaals ik dank jullie wel.

Ik lees nu net op marktplaats dat die Ziggo smartcards geen waarde hebben en je er dus ook niks mee kan, dus daarmee is mijn eigen vraag beantwoord.

Groet Marc
 
Laatst bewerkt:
Goedemorgen,

Even voorstellen; Joaquina, al sinds 2002 Ziggo klant en altijd in Ziggo gebied gewoond tot 2016 toen ik verhuisde naar fUPC gebied met mijn twee iHDR Humaxen 5200C.

Vorige week sloeg door een blikseminslag dichtbij mijn modem kapot. Klantenservice van Ziggo regelde dat ik een nieuw modem kon gaan halen in A’dam, maar toen reed er een Ziggo servicewagen de straat in en heb ik die monteur aangehouden. Gelukkig had ik toen snel een nieuw modem Ziggo connect box | compal.

Ik vertelde deze monteur het bekende verhaal; Humax, oud UPC gebied, Humaxen kunnen alleen FTA zenders ontvangen en opnemen, zijn ir.deto ontvangers enz. Sinds ik hier woon kijk ik nu in de woonkamer op een Ci module, kan niet opnemen daarmee en die module is niet interactief, maar dan zie ik in ieder geval BBC first. In de slpkmr kijk ik dan op de andere Humax de FTA zenders. Regelmatig kijk ik op dit forum of er al verandering in deze situatie komt, je weet maar nooit...

De monteur vertelde mij echter dat dit inderdaad jaren zo was, maar dat de humaxen nu wél zouden kunnen draaien. Met Ziggo kom ik zelden veel verder over dit thema dus zet ik maar een bericht op dit forum, wellicht dat een van de experts hier er iets over weet. Ik heb mijn smartcards nog, maar ik zie op mijn Ziggo account dat deze niet geactiveerd zijn. Alleen de kaart in de Ci module is geactiveerd.

Weet iemand iets hierover?

Bij voorbaat veel dank,

Vriendelijke groet,
Joaquina
 
[..] Humaxen kunnen alleen FTA zenders ontvangen en opnemen, zijn ir.deto ontvangers
Dat klopt.
De monteur vertelde mij echter dat dit inderdaad jaren zo was, maar dat de humaxen nu wél zouden kunnen draaien.
[..]
Voor zo ver ik weet, klopt dat niet. Je kunt de smartcard voor de Humax niet (meer) laten activeren, omdat Ziggo op een ander codeersysteem (Nagravision) is overgestapt.
(BTW, ik heb zelf twee Humaxen)
 
Laatst bewerkt:
Beide codeersystemen worden gebruikt, er worden gewoon geen irdeto smartcards in upc gebied geactiveerd.
 
Goedemorgen Edmond,

Dankjewel voor je reactie. Ik begrijp dat UPC Nagravision gebruikt(e) en Ziggo Ir.deto. UPC neemt Ziggo over en dus is Nagravision nu het enige codeersysteem? Maar hoe zit het dan met oud Ziggo gebied? Ik ben niet de enige klant die in mijn vorige woonplaats (duur gekochte) Humaxen gebruikte. En voor zover ik weet draaien die
nu nog steeds. Ik vraag me dan af waarop?

Ik heb Ziggo om een oplossing gevraagd aangezien mijn Humaxen op Marktplaats niks waard zijn. Het enige wat dan kan is een paar maanden korting en een horizon mediabox met een sateliet boxje in de slpkmr om te kijken wat ik op de hoofdbox heb opgenomen, maar dat hapert aan alle kanten. Ik heb begrepen dat er gewerkt wordt aan een nieuw sateliet boxje maar dit nog niet uitontwikkeld is.

Ik vraag me af hoe anderen met twee ontvangers dit dan oplossen? Al wat ik wil is in mijn woon- en slaapkamer kunnen kijken wat ik op welke plek dan ook heb opgenomen.

Vriendelijke groet en hartelijk dank,

Joaquina
 
@Joaquina, Zie hier voor meer informatie. Hoop dat je er wijs uit kan worden.
 
Ik vraag me af hoe anderen met twee ontvangers dit dan oplossen? Al wat ik wil is in mijn woon- en slaapkamer kunnen kijken wat ik op welke plek dan ook heb opgenomen.

@Joaquina, Als je 2 Humax 5200 koopt dan kunnen die d.m.v. DLNA elkaar herkennen.
Dus wil je een Video die in de woonkamer is opgenomen in de slaapkamer afspelen kan dit (via het netwerk).
Heb je een Video in de slaapkamer opgenomen dan kan je die ook afspelen in de woonkamer.

Met vriendelijke groeten.
Gerard
 
Terug
Bovenaan