• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Kan geen Netwerkverbinding met Mede8er 400X2 met mijn PC maken


Vraag

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Kan geen Netwerkverbinding met Mede8er 400X2 met mijn PC maken


Sinds ik Compact Modem CH465CE heb kan ik geen Netwerkverbinding met mij PC maken. Is dit toevallig, ik heb weinig verstand van deze techniek.
Ik kan wel verbinding maken via UPnP maar het zoek prg. is dan te omslachtig.
Dit gaat toch ook via hetzelfde Netwerk of is dit anders. Netwerk bedraad staat aan.
IP adres van mijn PC: 192.168.178.10 heeft ook verbinding met mijn Humax5200 dus netwerkkabel PC is goed.
IP adres van Mede8er 400X2 : 192.168.178.45
Op PC heb ik Prg onderdelen SMB 1.0/CIFs server en client aangevinkt, AUT staat uit.
Verder staat: Netwerk detectie inschakelen aan, Openbare mappen Delen op inschakelen aan. Verbinding Delen 128 bits.
W10 heeft de laatste Update gehad, daarna kijk ik altijd of alles nog goed staat (wat soms niet zo is).
Nieuw voor mij is de term Mediastreaming. "Opties voor mediastreaming" (in blauw) alle opties staan op toegestaan.

Ik heb alles tig keer uitgezet, stroom eraf opnieuw geprobeerd al een paar maanden (niet dagelijks maar wel vaak) maar het lukt niet. Terwijl het vroeger altijd werkte

Hoofdzakelijk denk dat er iets bij de Mede8er fout staat ingesteld ik heb hier weinig verstand van. De gebruiksaanwijzing van de Mede8er is voor mij niet te volgen, erg onduidelijk. Hopelijk wil/kan jij mij helpen.
Groeten, Gerard
 
Oplossing
Door een Update van W10 is de Netwerkverbinding van mijn Mede8er met de PC weer tot stand gekomen. Kan toeval zijn, maar hoogst waarschijnlijk zat de fout in update Net Framework (KB4601554) (Instellingen - Bijwerken en Beveiliging - Geschiedenis Updates).

Dit topic mag afgesloten worden, probleem is opgelost.

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.764
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Compact Modem CH465CE is mij onbekend, is het misschien Connect box CH7465LG-ZG?
Afhankelijk van welk modem je eerst had kan het zijn dat je nu een ander DHCP reeks, dus andere IP adressen op je netwerk hebt.

Staan nu in de Mede8ter bij de snelkoppeling(en) niet de oude, nu verkeerde, IP adres(sen)?

Nadat ik een ander modem had gekregen moest ik dit bij mijn mijn ACRyan ook aanpassen.
 
Topicstarter
Topicstarter
koopman4

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Als ik DHCP Automatisch toepas geeft hij 192.168.178.45 dit meerdere keren gedaan..
Maar als ik short-cut wis en opnieuw invul met mijn naam Gerard (gebruiker) en het IP adres van de PC invul (dat is toch goed he) 192.168.178.10 (oude eindigde op 16) krijg ik iedere keer het venster met wachtwoord wat ik leeg laat druk op OK en krijg dan "failed".
Normaal als ik short-cut klik Gerard of Guest en dan werden mijn foto's of Video's geladen.

Wat doe ik verkeerd of kan beter, hoop dat iemand de oplossing weet.

Vriendelijke groet, Gerard
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.847
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Je zegt dat je geen wachtwoord invult, ik denk dat daar het probleem zit.
Waarschijnlijk is dit met 1 van de windows updates aangescherpt.

Ik raad je aan om wel een wachtwoord in te stellen voor het user account in Windows, en deze dan in te vullen.

Wil je dat echt niet? Dan kun je dit ook aanpassen, staat hier beschreven:
 

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
96
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zet SMB V1 weer aan in Windows settings (Control Panel - Program and Features - (links) Turn Windows features on or of - SMB 1.0/CIFS

Server en client aan, automatisch verwijderen op uit

Kan zijn dat je moet rebooten
 
Topicstarter
Topicstarter
koopman4

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Moet er een speciale Server geinstalleerd zijn. B.v. Twonky. Voorheen stond hij geinstalleerd bij mij. Maar ik heb hem onlangs verwijderd waarom weet ik niet meer. W10 heeft toch wel een eigen server, of niet of is deze niet geschikt voor Foto's en Video's.
 
Topicstarter
Topicstarter
koopman4

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dag Hanso,

"Op PC heb ik Prg onderdelen SMB 1.0/CIFs server en client aangevinkt, AUT staat uit".
Dit staat in de bovenste tekst toen ik het topic opstelde.
Sorry hoe en wat moet ik rebooten, heb weinig verstand van de Mede8er en Handleiding is niet voor mij te volgen.

Vriendelijke groet, Gerard
 

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
620
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb zelf ook een Mede8er en bij mij werkt het volgende perfect : Net Use M: \\Mede8er\HDD1 /PERSISTENT:NO.
Daarmee kan ik de harddisk bereiken om er zaken op te zetten. Ik gebruik dit echter niet meer omdat die verbinding tergend langzaam is.
Moet er wel bij vertellen dat ik voor mijn netwerk een eigen router met DHCP server gebruik, het modem van Ziggo gebruik ik ook alleen als modem, meer niet.
 
Topicstarter
Topicstarter
koopman4

koopman4

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2011
Berichten
1.930
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
"Net Use M: \\Mede8er\HDD1 /PERSISTENT:NO.:

Beste DirkLui,

Wat bedoel je hiermee, is dit een URL naar een site of iets voor de HDD van een NAS.
Ik heb geen NAS, Netwerk is met mijn PC.

Groeten, Gerard
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.847
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hij doet het dus precies andersom, vanaf de PC naar de Mede8er waar een harddisk in zit.
Jij wil vanaf de Mede8er naar een map op je PC.

Bericht #4 nog gelezen?