Kabinet wilt netwerken openbreken bij wet

Sample

Forum Gebruiker
Berichten
529
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Nu er door Brussel nieuwe wetgeving bestaan gaat het kabinet opnieuw bekijken/proberen om de netwerken van Ziggo en KPN bij wet open te breken.
Dit betekend dat de slag om de open kabel nog lang niet verloren is... en de consument nog kan winnen van de miljardairs achter Ziggo en KPN.

Concurrentie
Nu door de uitspraak van CBb met de huidige wetgeving regulering van de vaste netwerken van VodafoneZiggo en KPN een uiterst moeilijke aangelegenheid is geworden, springt het kabinet ACM te hulp. Staatssecretaris Mona Keijzer wil namelijk zo snel als mogelijk is een nieuwe wet door de Eerste- en Tweede Kamer jagen die het mogelijk moet maken het duopolie van VodafoneZiggo en KPN te doorbreken.

bron: https://www.totaaltv.nl/nieuws/kabinet-wil-netwerken-van-ziggo-en-kpn-bij-wet-openbreken/
 
Iets forceren is nooit goed. Zouden KPN en ZIGGO zo de kosten dan op de belastingbetaler kunnen gaan verhalen?
Wanneer de regering het bij de rechter verliest veranderen ze gewoon de wet en dat is al vaker gebeurd.
Waarom kunnen wij dat niet als we bij de rechter bot vangen.


Wel "of topic".
Wanneer de wet door alleen door de regeringspartijen wordt gesteund dan is er bij de kiezer geen procentuele meerderheid.
 
Waarschijnlijk heeft die @Pietlut ooit iets gedaan bij Essent, @Home,Casema , multikabel of UPC of zelfs nog eerder. Dat hij via de juridisch stappen eruit is geschopt en daardoor zo doet tov Ziggo.
VodafoneZiggo weigert hem gewoon als klant.
 
als de uitslag je niet bevalt, dan éénzijdig de regels van het spel aanpassen, omdat je die macht hebt. slechte verliezers.

Kan Liberty samen met Vodafone vast naar Deutsche Telekom om een bod te doen op T-Mobile. Wel via een constructie kopen zodat mededinging in Nederland er niks tegen kan beginnen.
Dan ook maar gelijk tegen Disney zeggen, we hebben geen geld voor Fox Sports het gaat eraf, we hebben T-mobile gekocht. Het ontmantellen en klanten integreren kost ook geld. Alle DSL en fiber klanten moeten over op het eigen netwerk.
 
@marans Vergeet niet dat wij een duopolie situatie hebben... daar bedoel ik mee dat het huis waarin jij woont feitelijk bepaald bij welke dienst jij zit. Glasvezel uitrollen in heel Nederland is nu zeker met 1 jaar vertraagd.
Ik krijg jaarlijks een verhoging van Ziggo en dan kan Ziggo wel leuk zeggen dat je kan opzeggen.. maar als je MOET thuiswerken en de andere optie een te langzame lijn is... dan moet de Staat naar mijn mening ingrijpen.
Ja, dat is niet de schuld van Ziggo dat KPN hier traag is.. maar Ziggo werkt wel kei en keihard tegen dat andere diensten via de kabels van Ziggo hun diensten aan kunnen bieden.
Zolang er een duopolie bestaat.. kan vooral Ziggo makkelijker haar beloftes negeren.
 
ja, er is veel mis. maar inbreken in een private onderneming die je zelf hebt toegestaan, is niet de juiste weg.
de overheden wilden toch snel cashen met de verkoop van de kabel bedrijven? fusies toestaan? dvb-t "om niet" van de hand doen?
dan nu niet janken, maar op een juiste manier concurrentie organiseren. niet de kabelklant de dupe laten worden omdat de concurrentie te beroerd is om te investeren. internet en glasvezel was toch het "beloofde land voor de toekomst? wel let iemand om te beginnen!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@marans Het kost MILJARDEN om een nieuw netwerk aan te leggen en als overheid zijnde ben je altijd verantwoordelijk voor je burgers.
Ik ben zelf alleen Ziggo klant omdat ik geen keuze heb, nu al helemaal niet.. vooral omdat Ziggo veel beloftes maakt.. maar zelden die nakomt of als er een korting is.. is die ineens alleen voor nieuwe klanten (zie Film1 actie)... mocht ik glasvezel krijgen.. dan ben ik ook zsm weg bij Ziggo omdat T-Mobile bijvoorbeeld wel een apple tv 4 app levert en goedkoper is.
 
Terug
Bovenaan