"Judder" (schokkend beeld)

pakikje

Forum Gebruiker
Berichten
108
Hallo allemaal,

Ik merk de laatste tijd tijdens (met name) het NOS journaal, zogenaamd: "Judder" (schokkend beeld) wanneer de camera snel beweegt van links naar rechts (en vise versa). Met name bij afstandsbeelden van bijvoorbeeld een stad/gebouwen. Je ziet dan (ongeveer) om de seconde een kleine pauze (fractie van een seconde) (lijkt wel een framedrop)

Nu zit ik er aan te denken om een nieuwe hdmi kabel te kopen (v 2.0) maar ik weet niet zeker of dit gaat helpen. Mijn tv is een full hd tv met een 1.4 hdmi ingang. De Ziggo next heeft een hdmi 2.0 volgens mij.

Wat gegevens:

Ziggo media next box: HDMI 2.0a (HDCP 2.2) 4K

TV (Sony KDL-48WD650) HDMI 1.4 (HDCP 1.4) full HD (1080p)

Wat zeggen jullie?

ps: ik wil dus geen 4k kijken op een 1080p-tv he. Ik wil gewoon storingsvrij 1080p. Ik gebruik overigens de standaard hdmi kabel die mee werd geleverd bij de ziggo next. (geen idee welke versie dat is, staat er niet op) Verder moet ik ook nog even melden dat ik in de next box ook nog heb getest met de instelling "Framesnelheid aanpassen" (geen succes)
 
Laatst bewerkt:
Beste is op je TV alle beeldverbeteraars uit te zetten. Denk daarbij aan Motion control, Motion flow, smooth control en dat soort zaken (per merk andere benamingen). Aan de HDMI ligt het volgens mij niet.

De optie Motion flow moet je misschien juist aanzetten (gewoon even testen). Aangeraden wordt bij films "uit" en bij voetbal "aan".
 
Laatst bewerkt:
Wellicht heeft het hiermee te maken:

 
@Knurk.... Have you tried to turn it off en on again :-)

Dank! Dat was het dus...... (Ziggo box 30 seconden uit zetten)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan