• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

ipv6 ineens beschikbaar op connect box


bert1984

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
606
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Sinds een paar dagen is mijn internet erg traag, en ondekte ik dat ik nu ineens IPV6 heb op mijn connect box

Nu las ik op de Ziggo community

Dat dit veroorzaakt kan worden door ipv6

Klopt het dat Ziggo ipv6 nu heeft uitgerold?
Er was een thread over ipv6, maar die kan ik niet meer vinden.

Is er toch geen manier om IPV6 uit te zetten?
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
7.119
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dit kan je wel doen o.a. via de helpdesk Facebook of twitter

Vraag het anders via @Webcare Ziggo hier dmv een pb waarin je je klantnr. naam en laatste 3 cijfers van je banknr. meegeeft
 

rveeloo

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 apr 2010
Berichten
192
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik ben de TS van het artikel op de ZIGGO community. Omdat het om dual stack gaat kunnen (of willen) ze niet de IPv6 uitschakelen. Heb dit op diverse manieren gevraagd.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
7.119
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Vreemd De Ziggo monteur die het laatst bij mij was wilde juist ipv6 uitzetten omdat dit wifi problemen zou veroorzaken.
Hier was ik het niet mee eens en is ipv6 dus intact gebleven.

Deze monteur heeft wel veel weggehaald als de eerder door zijn collega geplaatste antenneversterker.
 

rveeloo

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 apr 2010
Berichten
192
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Er schijnt wel een verschil te zijn tussen dual stack en IPv6 DS-light of zoiets (sorry heb hier geen verstand van). Bij dit laatste kan het wel uitgeschakeld worden. Volgens zeggen zou je anders geen port-forward in kunnen stellen
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
684
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@rveeloo Bij dual stack zou je toch gewoon ipv6 kunnen uitvinken in de eigenschappen van je wifi? of werkt dat niet?
 

rveeloo

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 apr 2010
Berichten
192
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Niet in de connectbox als je dat bedoeld. In de eigenschappen van je WiFi- of netwerk adapter wel en dat geeft bij mij ook goede resultaten.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
684
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ja, ik bedoelde wifi of netwerkadapter.
 

rveeloo

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 apr 2010
Berichten
192
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ok duidelijk. Dat werkt dus voor mij. Alleen op Apple apparaten is dat niet mogelijk. Daar heb ik de dns van IPv6 verwijdert.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.248
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Er schijnt wel een verschil te zijn tussen dual stack en IPv6 DS-light of zoiets (sorry heb hier geen verstand van).
Er is een groot verschil. Bij volledige DualStack krijgt iedereen naast een IPv6 adres ook een eigen IPv4 adres. Bij DualStack light (DS-Light) krijgt iedereen wel een eigen IPv6 adres, maar moet het IPv4 adres met diverse mensen delen.

Bij DS-light kun je een bepaald persoon dus niet meer vanaf het internet adresseren via IPv4 omdat er meerdere personen achter zitten. Voor de gemiddelde gebruiker maakt dit niet uit, maar al je zelf een server runt, heb je een probleem.

Omdat het om dual stack gaat kunnen (of willen) ze niet de IPv6 uitschakelen.
Dat zou ook niet nodig moeten zijn omdat je een eigen IPv4 adres hebt. Als je geen IPv6 wilt gebruiken, kun je dat ook op je eigen PC uitzetten.

Vóór de fusie was Ziggo bezig met de implementatie van DualStack en UPC met DS-light. Dus oud Ziggo had een infrastructuur voor DualStack. Maar ik kan me voorstellen dat er nu bij hardware aanpassingen in één richting gewerkt wordt. En dat zal DS-light zijn.