IPTV hapert met switch

Als ik TV kijk zie ik alle lampjes flink knipperen. Het lijkt wel of de switch op tilt slaat dus dat IGMP snooping verhaal klinkt aannemelijk.

Dit is normaal bij een unmanaged switch zonder IGMP snooping, die stuurt de multicast naar elke poort dus dan gaan die knipperen. Het is alleen vreemd dat jij problemen ondervindt en ik niet. Heb je misschien een apparaat op die switch zitten welke op 10 mbit verbindt?

Anders plug de rest is uit en ga kijken wanneer het probleem ontstaat als je 1 voor 1 de kabels inplugt.
 
Ik heb alleen 100/1000 apparaten in huis en het ging al fout, mogelijk dat één van de aangesloten access points over zijn nek ging, ik weet het niet want ik heb het niet uitgezocht. Toen ik zag dat de snooping op het verkeerde VLAN zat heb ik dat aangepast en het probleem was weg.
 
Anders plug de rest is uit en ga kijken wanneer het probleem ontstaat als je 1 voor 1 de kabels inplugt.
Heb je helemaal gelijk in. Dat zou een logische test zijn! Alleen heb je geen idee hoe mijn huisgenoten zijn als internet er even uit ligt.
Echt je krijgt hier de tijd niet om wat uit te proberen. Als ik alleen al naar de kast kijk waar het netwerk achter zit krijg ik al boze blikken.
Hopelijk kan ik dat ding snel vervangen en helpt dat.
 
Ik had nog een 2e switch zelfde type liggen. Deze heb ik aangesloten maar ook daarmee hetzelfde probleem. Het is dus echt switch er tussen > probleem.
Ik zweerde al jaren met netgear switches tot de batches van nu +1 jaar geleden, vaak kapotte poorten zo uit de doos of na enkele weken, nooit eerder gehad met dit merk, sinds 6 maanden een ander merk (18 stuks managed en unmanaged) geen problemen meer.
Een ieder z'n ding maar netgear komt hier niet meer binnen.
 
Met mijn recente GS908E geen centje pijn tot nu toe ook al ziet deze fysiek er een stuk minder stevig uit dan de antieke 108E die ik ook heb.
 
Terug
Bovenaan