Internetsnelheid veel te laag

Ik heb wel degelijk een USB 3.0 USB poort, meerdere zelfs.
Weet je het zeker, gezien het gegeven dat je ethernet poort nog 100 mbps is. De meeste PC's gebruikten al lang gigabit ethernet poorten toen usb3.0 nog niet eens bestond.
 
Ja ik weet dat zeker, Dat geeft kan ik zien onder apparaat beheer: Ik vermoed dat er toch iets helemaal mis met het signaal. Het is gewoon niet te verklaren dat up- en downloadsnelheid zo'n beetje gelijk zijn (ongeveer 30 Mbps). Ik ga Ziggo maar bellen.
 
En dat is precies wat ik heb gedaan. Zonder enige verandering qua resultaat. Ik heb ze gebeld en en ze se sturen een monteur omdat ze de waardes ook niet konden verklaren.
 
Ik heb een Ziggo abonnement dat een 30/300 Mbps snelheid beloofd (upload/download).
Het vreemde is dat dat de snelheid veel te laag is. Bij het testen:
DOWNLOAD Mbps
37.83
UPLOAD Mbps
30.67

Ik begrijp absoluut niet dat mijn uploadsnelheid precies goed is, maar mijn downloadsnelheid ver onder de maat.
Ik maak niet direct verbinding met een UTP kabel maar via powerline adapters. Die werken op zich goed en zijn stabiel en kunnen een snelheid aan toto 300 Mbps. Via de utility van deze adapters zie ik dat de (waarschijnlijk onderlinge snelheid?) snelheden bereikt to 200 Mbps.

Kortom dit is voor mij een raadsel.

Heeft iemand enige idee wat de oorzaak kan zijn?

Vriendelijke groet,

Frank.

n.b. ik heb een Ubee modem en lees daar erg slechte berichten over. Voorheen had ik een Cisco modem. De Ubee geeft alleen een wat beter wifi signaal maar via de powerline adapters krijg ik dus die vreemde waarden. Via wifi analyzer zie ik dat de kanaalgrafiek -75 Db als waarde aangeeft. Lijkt me ook niet in orde. Maar goed het belangrijkste voor mij is de ethernet verbinding met mijn PC.
Ik heb precies hetzelfde als jij. Op de pc is de snelheid goed maar met wifi op mobiel ook 37/30. mij ook een raadsel! Ik heb wel een ziggo modem.
 
vergeet niet dat bedraad wel goed is met de download.
Maar bedraad haal je never je snelheid maar minder dan de helft
 
Met die laatste zin bedoel je denk ik draadloos.
Maar al met al is wat TS beschrijft inderdaad, wat al is opgemerkt, helemaal niet zo vreemd. Powerline is maar net hoe het uitvalt, soms alleszins redelijk, maar helemaal niet uitzonderlijk dat de verbinding zo belabberd is. Zo is het geen uitzondering dat het helemaal niet werkt als het over niet dezelfde groep gaat. En als die verschillende groepen bij een 3-faseninstallatie ook nog op verschillende fasen zitten werkt het helemaal nooit zondermeer.

De downloadsnelheid zakt door die bepaald niet optimale verbinding helemaal onderuit en dat komt ongeveer overeen met de uploadsnelheid, zo merkwaardig is dat niet, die snelheid is al gering, die hoeft niet verder omlaag. Het zal me niet verbazen als de monteur straks begint met een volledige UTP-verbinding en dat die gewoon in orde blijkt te zijn. Benieuwd hoe coulant ze zijn met gratis dienst of toch betalen.
 
Ik heb alles geprobeerd, ik ben benieuwd of de monteur iets ontdekt. Ik laat het jullie weten!
Alles geprobeerd, dus mag ik aannemen ook een utp-kabeltje. Want dat is wel het cruciale punt. Aanvankelijk zei je namelijk dat je alleen maar een powerline had en daar baseerde ik dan ook mijn relaas op. Als je die utp-kabel inmiddels wel geprobeerd hebt is inderdaad afwachten het enige wat overblijft. Ik ben benieuwd.
 
Terug
Bovenaan