• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Internet via Horizon Mediabox


Status
Niet open voor verdere reacties.

josdekluyver

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 aug 2015
Berichten
4
Mijn Horizon mediabox is (door de Ziggo monteur) keurig aangesloten.
Kabel in de meterkast opnieuw aangesneden, nieuw aansluiting gemaakt. Alles volgens het boekje lijkt me. In de meterkast is ook een Motorola kabelmodem voor (draadloos) internet en telefonie via coax aangesloten.
De Horizon mediabox is vanuit de meterkast via een coax-kabel in de kamer aangesloten.
TV gedeelte werkt voortreffelijk.
Nu mijn probleem:
De Horizon zendt ook een WiFi signaal uit.
Ik kan hier weinig mee, omdat er via dit signaal geen internetsignaal verzonden wordt.
Hoe kan ik dit instellen zodat ik internet heb via de WiFi van de Horizon?
Opm. Ik kan de Horizon mediabox via de LAN aansluiting benaderen.
(In de browser het goede IP adres invullen)
 

Clevegt

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 apr 2008
Berichten
960
Je box aansluiten met een netwerkkabel vanuit je modem en in de horizon box bij netwerkinstellingen kiezen dat je internet heb vanaf een los modem.
 

Clevegt

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 apr 2008
Berichten
960
Zie ook overigens: Klik
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
J

josdekluyver

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 aug 2015
Berichten
4
Clevegt, bedankt voor je reactie


Ik begrijp je uitleg.


Ik ben misschien niet helemaal duidelijk geweest, maar de Horizon mediabox staat in de woonkamer en m'n Motorola kabelmodem (met WiFi) staat in de meterkast. Dit wil ik eigenlijk zo houden.
Tussen meterkast en woonkamer is uiteraard wel een goed functionerende coax verbinding.


Ik vraag me af of via de coax verbinding behalve het TV signaal ook een internetsignaal wordt verzonden naar de Horiozon mediabox.


Dit kan dan via WiFi van de Horizon in de woonkamer uitgezonden worden. Een 2e WiFi toegangspunt dus.
 

paulvw

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 okt 2008
Berichten
931
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik ben misschien niet helemaal duidelijk geweest, maar de Horizon mediabox staat in de woonkamer en m'n Motorola kabelmodem (met WiFi) staat in de meterkast. Dit wil ik eigenlijk zo houden.

Een Motorola met wifi? Of je bent in de war met de naam of je hebt een losse router naast het modem staan.

Ik vraag me af of via de coax verbinding behalve het TV signaal ook een internetsignaal wordt verzonden naar de Horiozon mediabox.

Dit kan dan via WiFi van de Horizon in de woonkamer uitgezonden worden. Een 2e WiFi toegangspunt dus.
Nee, als je de wifi van de Horizon wil gebruiken moet je een utp kabel aansluiten tussen je modem ( router ) en de horizon zoals Clevegt al vertelde.


PS: als je horizon met je thuisnetwerk verbonden is verandert het ip adres
https://community.ziggo.nl/beeld-geluid-54/inloggen-op-de-horizon-box-verschillende-manieren-3348


https://community.ziggo.nl/wifi-22/wi-fi-uitschakelen-horizon-box-inloggen-3347
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
J

josdekluyver

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 aug 2015
Berichten
4
paulvw bedankt voor jouw reactie
Je hebt helemaal gelijk, het kabelmodem wat bij mij in de meterkast staat is geen Motorola maar een Ubee 320B modem.


Ik begrijp dat ik de WiFi mogelijkheden van de Horizon Mediabox uitsluitend kan gebruiken door deze aan te sluiten via de LAN (UTP dus). Dit was eigenlijk niet mijn bedoeling.
Dacht dat je de Horizon ook als een kabelmodem kon gebruiken, naast het bestaande Ubee modem. Nogmaals bedankt.
 

shovelheadfred

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jul 2015
Berichten
3
horizon box

Waarom zie ik wel een wifi signaal van de horizon box en kan ik inloggen met het wachtwoord aan de onderzijde horizon box

heb alleen een zeer onstabiel netwerk sinds ik de box heb ????
 
Topicstarter
Topicstarter
J

josdekluyver

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 aug 2015
Berichten
4
Waarom zie ik wel een wifi signaal van de horizon box en kan ik inloggen met het wachtwoord aan de onderzijde horizon box

heb alleen een zeer onstabiel netwerk sinds ik de box heb ????

Wifi van je Horizon box kan je uitzetten. Dit als je al WiFi hebt van je Kabelmodem en / of je router. Het is mogelijk dat dit WiFi signaal van je Horizon je 'eigen' WiFi signaal nu verstoord.


Ook een ander kanaal kiezen voor je Horizon WiFi is mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.