Internet only direct beschikbaar ziggo

Lijkt me ook het meest logisch. Voor die paar euro gaat Ziggo echt geen monteur op pad sturen om filters te plaatsen.
Waarschijnlijk hebben ze marktonderzoek gedaan waaruit bleek dat ze extra marktaandeel kunnen krijgen door internet only aan te bieden. De hoeveelheid mensen die daar misbruik van zal gaan maken door internet only te nemen, en toch gebruik te maken van die paar kabel zenders, zal ingecalculeerd zijn.

Maar waarom kun je dan wel voor kabeltv er bij kiezen als optie? Beetje misleidend vind je ook niet? En dan is het nog steeds niet "internet only" en ze hadden dat dan jaren terug al kunnen doen. Het argument was altijd, ja maar dan moeten ze een filter plaatsen en dat kan niet omdat alles in die tijd door elkaar zat qua frequenties. Nu is het wel gescheiden maar nu zouden ze ineens geen filter plaatsen...

Trouwens je maakt mij niet wijs dat er inmiddels geen apparatuur bestaat die niet op afstand een relais kan omzetten om een aansluiting af/aan te sluiten, daarvoor een monteur op pad sturen is achterhaald.

Tegelijk vraag ik me af waarom we 18.95 per maand betalen als blijkt dat kabelTV in werkelijkheid maar 6 euro waard is.
 
Laatst bewerkt:
Dit is het meest kale omdat het TV signaal altijd aanwezig is als je een signaal op de aop hebt. Volgens mij zit Totaal TV echter uit hun nek te lullen met het woord "begint". Je kon altijd al internet-only afnemen met dit basis TV pakket erbij.
 
Je kunt totaaltv niet de schuld geven hiervan, het is ziggo zelf die het zo onduidelijk maakt. TV kan nu dat alles netjes qua frequenties gescheiden is wel degelijk er uit gefilterd worden als ze dat echt willen maar blijkbaar (volgens tweakers) is dat teveel moeite en gaan ze dat niet doen.

Maar dan rijst de vraag, waarom bieden ze wel de optie met kabelTV aan waar je de 6 euro meer betaald terwijl je als je die optie niet neemt je het toch krijgt en dus geen echt internet only. En wat nog oneerlijker is, veel mensen hebben alleen kabeltv en betalen 18,95 per maand. Ik heb ook alleen TV (3 boxen) en betaal tegen de 50 euro straks met de prijsverhoging mee.
 
Ziggo Go heeft voor 99% van de klanten nul waarde. Meeste mensen kijken TV op hun bigscreen TV en dan moet je TV toevallig een moderne smartTV zijn die niet te oud mag zijn om uberhaupt ziggo go te kunnen draaien, die je overigens eerst moet installeren en waarvan je niet weet of het over 2 jaar nog werkt. Of je moet gaan klooien met een chromecast, gedoe gedoe en gedoe en de beeldkwaliteit/ervaring is veel minder.

Kun je net zo een illegale IPTV box halen, daar krijg je alle zenders en meer en een boxje wat op elke TV werkt en voor een spotprijsje.

Ik vind het niet erg dat ziggo los internet aan gaat bieden, maar waarom hebben ze dit al niet jaren terug gedaan als het blijkbaar toch niet uitmaakt dat men de basis TV zenders er bij krijgt. En het is oneerlijk naar een hoop klanten toe.
 
Laatst bewerkt:
Ziggo Go is toch in eerste instantie de app op smartphone en tablet en de website? Ik ken geen cijfers maar ik vermoed toch dat er flink gebruikt van wordt, als extra scherm (voetbalwedstrijd terwijl je met je vrouw op de bank een of andere gare serie kijkt :angel:), op de slaapkamer waar je geen tv hebt staan, op vakantie.
 
Maar waarom kun je dan wel voor kabeltv er bij kiezen als optie? Beetje misleidend vind je ook niet? En dan is het nog steeds niet "internet only" en ze hadden dat dan jaren terug al kunnen doen.
Ik snap je helemaal, maar ik denk dat dit gewoon marketing is. Je moet dit niet in techniek zoeken.
De vraag naar internet only was er altijd al, en het argument was altijd dat dat niet kon vanwege die scheiding.
Nu is de vraag waarschijnlijk dermate groot geworden, dat ze er wel iets mee moesten doen, om geen markt aandeel te verliezen.
Je kunt dan wel relais of filters gaan inbouwen, maar waarschijnlijk wegen die kosten niet op tegen het gewoon zo laten als het is.

Dit is meer een fictief abonnement, je hebt zogenaamd 'internet only' en betaalt minder, maar onderwater is het hetzelfde als internet + kabel tv.
In theorie zou iedereen met internet + kabel tv dus kunnen downgraden, maar in de praktijk weet Ziggo dan maar een heel klein percentage die moeite zou nemen.

Waar ze hiermee winnen is dat Ziggo nu ook in de lijstjes komt van al die online internet vergelijkers, onder het kopje 'internet only'.

Tegelijk vraag ik me af waarom we 18.95 per maand betalen als blijkt dat kabelTV in werkelijkheid maar 6 euro waard is.
Tja... goed punt :)
 
Laatst bewerkt:
En hoe zit het dan met de prijsverhoging van internet only ? of blijft dit de prijs nu ?
 
Terug
Bovenaan