• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Internet Giga van Ziggo Latencyvraag voor extreme gamer.

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.089
Ziggo
Geen Producten
Natuurlijk hangt de server waarmee je de latency test ook af van het resultaat.
Daarom heb ik altijd dezelfde servers gebruikt als nu. Mijn Ziggo resultaten zijn nog wel terug te vinden in het speedtest topic.

Ook zie ik best wel eens lagere latencies bij Ziggo maar die zijn bepaald niet hier uit Fryslân. Daar is, ook bij vrienden/familie, ongeveer 18 ms nog steeds de norm.

Wel vermoed ik dat een DOCSIS 3.1 modem kan helpen. De tests van, bijvoorbeeld, @René vertonen een vrij lage latency.
Met de speedtest op deze pagina heb ik (met glas) op bepaalde servers een latency die niet heel veel beter is dan sommigen.
Helaas laat de uploadtest het op de meeste van die servers het afweten bij zo'n 250 Mbits/s.
Raar want dat is juist bij Ookla nooit een probleem.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.864
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Latency is afhankelijk van vele factoren, op zich geldt wel hoe dikker de pijp hoe lager je latency. Maar zoals andere al aangeven er speelt veel meer mee, de belasting in je wijksegment en het provider netwerk maar ook de routes hoe het verkeer loopt, want die game servers staan vermoedelijk niet in het ziggo netwerk, misschien zelfs wel niet in Nederland.

Ik heb zelf glasvezel en een wat lagere ping maar dat is ook overrated, ook daar ben je afhankelijk van belasting van het netwerk, wellicht op een iets ander punt maar je deelt nog steeds de bandbreedte. KPN heeft zijn peerings tegenwoordig iets anders lopen dan vroeger, voor hun goedkoper voor ons iets meer latency met het buitenland. Of dan T-Mobile die al hun verkeer ooit via een duitse internet exchange wilden laten lopen.

Ook het toevoegen van extra routers kan leiden tot een hogere latency, immers elk apparaat is een extra hop zelfs al is het maar 1 ms.

Persoonlijk denk ik niet dat het gaat merken, en dat je meer hebt aan die hoge refreshrate monitor dan aan een verbinding met 5 ms minder latency.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.089
Ziggo
Geen Producten
Dan denk ik dat de pijp van Ziggo vanuit het noorden nogal dun is. Mijn "record" zal iets van 15 ms zijn denk ik. Naar Amsterdam dan wel.
Mogelijk inderdaad ook meer UBR's in de lijn.

Enfin, voor een gamer (not me) is het misschien handig om te weten dat de ping, zoals gemeten op een speedtestserver, een roundtrip is. Het dubbele van de tijd naar de server dus.

Voor een internetverbinding zoals ik hem gebruik is het niet zo van belang. Ziggo is me altijd goed bevallen, op wat perikelen met de COM21 en Terrayon na. Maar dat is al even geleden. Wat ik wel mis(te) is de hoge(re) upload.