• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Internet Giga van Ziggo Latencyvraag voor extreme gamer.


david643

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2021
Berichten
8
Context: Ik heb een hobby om zo latency vrij mogelijk te gamen. (Misschien is hobby niet het juiste woord maar dekt het woord obsessie de lading beter. )

Dat mijn Ziggo connect box bijvoorbeeld in Router modus een MTU grootte weergeeft van 1500 ( maar in werkelijkheid bijvoorbeeld 1460 is ( zie https://www.speedguide.net/analyzer.php ) is voor mij al een dingetje.

De discussie of het menselijk oog meer dan 60hz kan waarnemen? Ik ga deze niet aan omdat ik ervaren heb dat dit zo is
360 hz monitor? ik zeg prima!
Hyper Threading uitzetten op PUBG en CSGO? ik snap het. Fr33thy tweak guide? Ik ken hem.

Geen Virusscanner en FW op je gamerig? Check.

Enable MSI mode for drivers in combinatie met IRQ sharing uitsluiten? Check.

Als glasvezel bij mij beschikbaar was had ik dit allang genomen

Verder geef ik helemaal niets om WIFI.De stabiliteit van mijn bedrade verbinding heeft prioriteit.

Op mijn adres is Internet Giga van Ziggo beschikbaar waarbij ik mijn normale ziggo abo met een fikse korting kan upgraden.
IVoor de hogere downloadsnelheid hoef ik het niet te doen. 250 Mbits down 25 Mbit up is meer dan genoeg voor mij. Latency/stabiliteit is wat mij het belangrijkste is.


Nu mijn vraag: Heb ik met Ziggo Giganet een betere latency in games door een andere infrastructuur en modem dan met mijn normale 250 Mbits down 25 Mbit up verbinding van Ziggo ?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.689
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dat mijn ZIGGO connect box bijvoorbeeld in Router modus een MTU grootte weergeeft van 1500 ( maar in werkelijkheid bijvoorbeeld 1460 is ( zie https://www.speedguide.net/analyzer.php ) is voor mij al een dingetje.
Ik denk dat je dat verkeerd interpreteert.
De MTU bij Ziggo is standaard 1500. De MSS van 1460 is ook normaal, want er zijn 40 bytes voor de header, dat kan ook niet anders?
Tenzij er bij jou echt 1460 bij MTU staat, dan is er wel iets aan de hand:
1614158419522.png


Nu mijn vraag: Heb ik met Ziggo Giganet een betere latency in games door een andere infrastructuur en modem dan met mijn normale 250 Mbits down 25 Mbit up verbinding van Ziggo ?
Nee, dat maakt helemaal niets uit voor latency.
Het modem bevat dezelfde beruchte 'Intel Puma' chipset, dus dat wordt er niet beter op.
Overigens heb ik een Ubee modem met een andere chipset, maar heb qua latency geen enkel verschil waargenomen.
 
Topicstarter
Topicstarter
david643

david643

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2021
Berichten
8
Ik denk dat je dat verkeerd interpreteert.
De MTU bij Ziggo is standaard 1500. De MSS van 1460 is ook normaal, want er zijn 40 bytes voor de header, dat kan ook niet anders?
Tenzij er bij jou echt 1460 bij MTU staat, dan is er wel iets aan de hand:
Bekijk bijlage 34391


Nee, dat maakt helemaal niets uit voor latency.
Het modem bevat dezelfde beruchte 'Intel Puma' chipset, dus dat wordt er niet beter op.
Overigens heb ik een Ubee modem met een andere chipset, maar heb qua latency geen enkel verschil waargenomen.
In bridged modus geeft https://www.speedguide.net/analyzer.php 1500 aan. In router modus 1460. (MSS = 1420) Vet vreemd.
Tnx verder. ik google nu nog even verder op intel puma chipset,
 
Topicstarter
Topicstarter
david643

david643

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2021
Berichten
8
Overigens heb ik een Ubee modem met een andere chipset, maar heb qua latency geen enkel verschil waargenomen.
Kan ik om dit modem vragen bij de klantenservice van Ziggo? Ik zie verder dat ze ook op marktplaats staan voor een prikkie. Is dat ook een optie?
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.073
Gebied
fZiggo
nee die krijg jij niet werkend, helpdesk gaat niet mee werken.
ook ben je met lag/ latency afhankelijk van ingress in je woonwijk/cablesegment. Us en Ds.
ook daar krijg jij de vinger niet achter.
je bent afhankelijk van de isp Goden.

berrie.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.689
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
In bridged modus geeft https://www.speedguide.net/analyzer.php 1500 aan. In router modus 1460. (MSS = 1420) Vet vreemd.
Heb jij dan soms ipv6 in router mode? Dan zou het door 'ds-lite' kunnen komen, volgens mij ook niet bevorderlijk voor je totale latency.

Waarom krijg ik deze niet werkend en Rene wel?
Hij bedoelde dat je niet zomaar via marktplaats een modem kunt activeren. Dat moet via de servicedesk.
Die Ubee's zijn bedoelt voor zakelijk gebruik, maar als je aangeeft specifieke problemen te hebben, of je zegt dat je geen WiFi wilt, dan kunnen ze 'm wel omruilen. De Ubee is namelijk zonder wifi.
 
Topicstarter
Topicstarter
david643

david643

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2021
Berichten
8
Heb jij dan soms ipv6 in router mode? Dan zou het door 'ds-lite' kunnen komen, volgens mij ook niet bevorderlijk voor je totale latency.


Die Ubee's zijn bedoelt voor zakelijk gebruik, maar als je aangeeft specifieke problemen te hebben, of je zegt dat je geen WiFi wilt, dan kunnen ze 'm wel omruilen. De Ubee is namelijk zonder wifi.
Ik denk dat het aan de connectbox ligt
Nog 1 vraag. Mijn connectbox van een paar jaar oud staat sinds kort in bridged modus met een EdgeRouter X en een draadloos toegangspunt Wi-FI erachter. Het kan heel mierenneukend overkomen: Is er iets wat ik nog kan doen om een betere latency te krijgen aan de kant van Ziggo? Zal ik proberen om een Ubee modem te regelen bij de klantenservice.
is dit de Ubee EVM 320B? of de ubc1318zg? of toch gaan voor dat Giganet modem? Wat zou jij doen als latency extremist? Ik hoor het graag.
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.689
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Wat ber000000-6 ook al zei, je kunt daar zelf niets aan doen. Je bent overgeleverd aan de isp.
Het gaat om de Ubee UBC1318ZG. Dit zal je latency niet verlagen, net zoals de Connectbox Giga.
Maar ik ben wel blij met de Ubee, geen WiFi (gebruik ik niet), iets lager in stroomverbruik en beter design (standaard) om in de meterkast op te hangen. Die giga connexctbox ziet er weird uit.