• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Internet en interactieve tv over dezelfde kabel


J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.473
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Nee Johnny, dat is echt slecht advies! 100 Mbit switches moest je 10 jaar terug al niet meer kopen en netwerk kabel van de action (lees CCS …..
Is dat echt wel zo die CSS, of is dit maar een veronderstelling omdat het zo goedkoop is? Kijk uit met zulke beschuldigingen!
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.258
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
gigabit is niet altijd beter.
- Het verbruikt meer stroom. (Sommige duurdere gigabit switches hebben een spaarstand om individuele poorten naar 100mbit terug te zetten.)
- Je 2x zo vaak last van slechte contacten (Gewoon omdat er 2x zoveel contacten gebruikt worden).
- Je kunt met goedkopere kabel werken omdat er minder eisen gesteld worden.

Als er geen noodzaak voor gbit is, is er niets mis met zo'n verouderde switch. Zeker niet bij die prijs die Johnny54 noemt.
Als je iets aanlegt moet je het goed doen heb ik altijd geleerd. En waar volgens jou geen noodzaak is voor 1 Gbit kan dat erg snel veranderen.. En ook voor de PS4 is wel heel prettig als updates/games op meer dan 100 Mbit gedownload kunnen worden. En straks worden er ineens 5 apparaten aangesloten op die switch en ontstaat er een enorme bottleneck. Het stroomverbruik scheelt praktisch niks, trouwens wie begint daar nu over... (geflipte eco freak) En als je geen rj45 connectoren kunt monteren maakt het weinig uit of er 4 of 8 aders in gebruik zijn, fout gaan kan het altijd.

What's next... iemand vertellen om maar tweelingsnoer te gebruiken want waarom zou je een dure coax kabel of goede CAT 6 kabel kopen? Neem gewoon die troep van de action. En Ik zeg niet dat je kabels gesmeed door elfen bij maanlicht moet kopen maar wel fatsoenlijk spul waar je geen storingen mee hoeft te verwachten.

Op dit forum staat een hele thread over het gebruik van goede materialen, en die gooien we nu ineens het raam uit als het netwerken betreft? :o
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.669
Kijk uit met zulke beschuldigingen!
Want? Doe aub niet zo dramatisch. Veel wat daar verkocht wordt aan UTP is gewoon CCA en daar is opzich niets mis mee. Jantje, Pietje en Keesje hebben toch internet? Ja, de demping is veel hoger, maar boeien. Echter -> Als je iets goed in orde wil hebben, koop je het sowieso niet bij de Action. Koop je het daar wel, moet je ook niet klagen als het niet naar wens is.

Ik koop sowieso helemaal niets bij de Action. Het is zo goedkoop, omdat het allemaal restposten zijn en het zijn restposten om een reden. Maar ja, je hebt ze overal... ook lui die BMW willen rijden, maar ze halen Valvoline-olie bij de Action. Omdat het zo lekker goedkoop is :gestoord:
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.473
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Want? Wel, CCA is inderdaad nog tot daar aan toe, die hogere demping, lees hogere weerstand, dat merkt Jantje, Pietje of Keesje niet eens bij korte stukjes in huis. En wat niet weet wat niet deert. Blijven dus alleen de bijkomende bezwaren over. Maar als alles zit zoals het zit en nooit meer wordt bewogen, heb je daar ook geen last van, zeker niet als het kant en klare kabels zijn. Kortom, daar heb je helemaal gelijk in, geen reden om dramatisch over te doen. Alleen zou ik het zelf toch nooit kopen.

Maar even voor de duidelijkheid, er werd niet over CCA gesproken, maar over CCS. Bijna tien keer zo hoge soortelijke weerstand. En dat ze die rotzooi die het over een afstandje van ongeveer 10 meter al laat afweten,
daar verkopen vind ik nogal een beschuldiging. Vandaar mijn vraag of dat echt zo is.