• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Internet en interactieve tv over dezelfde kabel


WilsonBroeksema

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2018
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Hallo,

ik heb de volgende situatie. AOP en modem in meterkast. TV en Playstation in de hoek van de woonkamer.

Is het mogelijk om één kabel door de kruipruimte te trekken en dan bij de tv een switch te hangen met daarop de interactieve tv en de playststation (internet dus)?
Zo ja, hoe sluit ik dat dan aan op de modem?

Of moet ik twee kabels trekken?

Ik hoor het het graag.

Groeten,

Wilson
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.510
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je hebt het over een utp (netwerk) kabel?
Met één kabel vanuit je router naar een switch bij je TV en dan kun je meerdere netwerk apparaten aansluiten.
Afhankelijk van hoeveel poorten er in die switch zitten zoveel apparaten kun je aansluiten.
Je hebt ze van 4, 5, 8, 16, 24, 48 etc etc.
Een goede 8- poort switch is echt niet duur.
Let erop dat deze wel gigabit is.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.908
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het zal om internet voor een smart TV gaan.
Het kan met 2 kabels, of zoals Robert Koopman zei m.b.v. een kabel en een switch. Als het alleen om de TV en Platstation gaat is een 5 poort switch genoeg.
Als je een internetsnelheid hebt van minder als 100 Mbit/s hoeft het niet eens een gigabit switch te zijn, maar voldoet een 100 Mb/s switch.
Bij de action hebben ze een 5 poort 100Mb/s switch voor € 4,98 en een netwerkkabel van 10 meter kost daar ook maar € 2,39.
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
189
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zelf zou ik nu altijd kiezen voor een een gigabit netwerk al is het maar dat je meer voor de toekomst voorbereid ben oo al maak je nu nog gebruik van minder dan een 100 Mbit verbinding met internet.

Dat wil niet zeggen dat het moet.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
707
Gebied
fZiggo
waarom niet 1 coax kabel vanuit de meterkast naar woonkamer, en hier je ziggo-modem en tv aansluiting realiseren?
heeft hij gelijk de 4 poorts gigabit switch op de juiste plaats, en belangrjker...je wifi op de juiste plek.
kosten: bijna niets.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.183
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Het zal om internet voor een smart TV gaan.
Het kan met 2 kabels, of zoals Robert Koopman zei m.b.v. een kabel en een switch. Als het alleen om de TV en Platstation gaat is een 5 poort switch genoeg.
Als je een internetsnelheid hebt van minder als 100 Mbit/s hoeft het niet eens een gigabit switch te zijn, maar voldoet een 100 Mb/s switch.
Bij de action hebben ze een 5 poort 100Mb/s switch voor € 4,98 en een netwerkkabel van 10 meter kost daar ook maar € 2,39.
Nee Johnny, dat is echt slecht advies! 100 Mbit switches moest je 10 jaar terug al niet meer kopen en netwerk kabel van de action (lees CCS) al helemaal niet. Kun je straks opnieuw de kabels trekken omdat je allerlei rare problemen krijgt.

Nee gewoon als volgt aanpakken: Hirschmann Koka 9-TS coax en Cat6 netwerk kabel met 100% koperen kern aanschaffen en die leg je samen door een buisje of plint naar de woonkamer toe, als je dan meerdere apparaten in de woonkamer op internet wil aansluiten gebruik je een 1 Gbit switch (Netgear of TP-link hebben goedkope maar goede aluminium switches met levenslange garantie)
 
Topicstarter
Topicstarter
W

WilsonBroeksema

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2018
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Bedankt voor alle reacties. Het gaat om interactieve tv dat op de Samsung decoder wordt aangesloten.
Ik heb mijn modem nog eens goed bekeken. Ik was in de veronderstelling dat er een aparte aansluiting op zat voor de tv (zoals ik bij een adslmodem vroeger wel had).
Dus mijn vraag is eigenlijk niet relevant. Ik kan het inderdaad met een switch bij de tv oplossen.

Nogmaals bedankt.

Groeten Wilson
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.156
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Zelf zou ik nu altijd kiezen voor een een gigabit netwerk
gigabit is niet altijd beter.
- Het verbruikt meer stroom. (Sommige duurdere gigabit switches hebben een spaarstand om individuele poorten naar 100mbit terug te zetten.)
- Je 2x zo vaak last van slechte contacten (Gewoon omdat er 2x zoveel contacten gebruikt worden).
- Je kunt met goedkopere kabel werken omdat er minder eisen gesteld worden.

Als er geen noodzaak voor gbit is, is er niets mis met zo'n verouderde switch. Zeker niet bij die prijs die Johnny54 noemt.
 

GoodWatch

Product Tester
Lid geworden
2 feb 2007
Berichten
273
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Alhoewel mijn reactie nu natuurlijk overbodig is wil ik toch nog wat toevoegen. Ik heb via Google twee willekeurige switches opgezocht, beiden in metalen behuizing, beiden met externe voeding en beiden unmanaged:

ZyXEL GS-108B V3 - 2,33 Watt (full consumption)
FSD803 PLANET 8-PORT 10/100MBPS FAST ETHERNET SWITCH - 2,6 Watt (full consumption)

De Zyxel is ruim twee maal zo duur als de Planet (ca. 15 om 33 euro). De Zyxel is een gigabit switch. Let op het stroomverbruik. Persoonlijk zou ik voor een permanente toepassing als boven beschreven NOOIT zo'n switch van 5 euro nemen. Want het is geen switch van 5 euro maar van 2,50 euro. (Winst voor de fabrikant, transport- en invoerkosten vanuit China, winst voor de importeur, transportkosten naar de verkoper en winst voor de verkoper). Wat krijg je voor switch van 2,50? Ik weet het niet. Re-tries? Frame drops? Vreemde problemen? Maar dat is slechts mijn mening en hoeft geen waarheid te zijn.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjah