Installatie AOP en hoe dan verder...

laat ik als elektronicus jullie eens allemaal uit de droom helpen, alle signalen op de coax zijn analoog. digitale signalen met een hoge frequentie over lange afstanden transporteren is onmogelijk. ........
Hoezo "onmogelijk"? Het kan wel degelijk, alleen doen kabelaars dat niet, want uiterst inefficiënt. De reden dat men het digitale signaal moduleert (kwadratuur modulatie 64QAM64, 256QAM, etc) is om de bit-rate verder te verhogen en om meerdere streams tegelijk te verzenden over een en de zelfde kabel.
 
Laatst bewerkt:
klets.
groepslooptijdsverschillen, demping en reflecties maken dat het signaal te vervormd raakt om nog betrouwbaar de nullen van de enen ( wel/geen spanning ) te onderscheiden. en de modulatie techniek heeft alleen te maken met de informatiedichtheid ( en storingsgevoeligheid ) van het signaal, en heeft niks met meerdere streams te maken..
 
klets.
groepslooptijdsverschillen, demping en reflecties maken dat het signaal te vervormd raakt om nog betrouwbaar de nullen van de enen ( wel/geen spanning ) te onderscheiden. .....
Of dat soort zaken het signaal onbruikbaar maken hangt af v.d. bit-rate. Is die niet te hoog, dan gaat het prima. Is die wel te hoog, dan gaat het mis. Maar jij zei dat het onmogelijk was. Dat noem ik nu "klets".
 
uit mijn orginele post: "digitale signalen met een hoge frequentie over lange afstanden transporteren is onmogelijk.". beter lezen. en hoog in de zin van frequenties die bij deze coax gebruikelijk is, rond 1 GHz, maar je komt al veel lager in de problemen.
 
Laatst bewerkt:
Het is maar wat je onder een "hoge" frequentie verstaat. Tja, zo kan ik het ook onmogelijk maken. Hoe dan ook, op dit moment is die niet zo hoog: De max. bitrate volgens DICSIS 2.0 is 40Mbits/s en dat gaat ongemoduleerd met gemak over een 1GHz coax. En als de kabel erg lang is, zul je met repeaters moeten werken, dat wel, maar dat geldt ook voor xxQAM.
 
Laatst bewerkt:
@PetervdM , Ja en nee, DVB-S2 is ook digitaal en dat wordt getransporteerd over wel 72000 KM op 11-14 Ghz (eigenlijk nog meer want we zitten niet recht onder de satelliet) maar natuurlijk is dat wel gemoduleerd QPSK/8PSK (2 bits per sinus, 3 bits per sinus) Op de kabel wordt 64QAM en 256QAM gebruikt respectievelijk 6 bits per sinus en 8 bits per sinus omdat de kwaliteit van het link medium beter is kun je meer bitjes per sinus kwijt.

Maar verder heb je gelijk, door hogere modulatie neemt de informatiedichtheid toe en daarmee storingsgevoeligheid, anders gezegd je hebt een hoge kwaliteitsdrempel (C/N) nodig om alles nog te kunnen demoduleren. Maar nieuwere normen DVB-S2X, Docsis 3.1 en DVB-C2 (als die er ooit mag komen gaan nog meer bitjes per sinus mogelijk maken, 16APSK/32APSK/1024QAM, 4096QAM en dan kom je steeds dichter bij het shannon limiet. Dit is 1 van de redenen naast instraling etc dat er steeds hogere kwaliteitseisen aan het transportnetwerk (de kabel) worden gesteld. Maar dat wil niet zeggen dat je geen versterker mag gebruiken zoals RWW stellig beweerd.

Ziggo moet gewoon zorgen dat ze een schoon genoeg signaal afleveren, als hun het al 20x versterkt hebben.. ja dat zit er de 21ste keer nog meer rommel in.

Voor de mensen die dit technische gebral niet meer snappen, skip this thread...
 
Laatst bewerkt:
@terrestrial : ik wist niet dat ze 72000 km coax naar die satelliet hebben liggen :)
het gaat hier over coax, bij straalverbindingen heb je geen last van groepslooptijdverschillen en reflecties, alleen demping.

@EdmondVS : die 40 Mb/s is leuk voor één tv kanaal, maar daar heb je er tig van en daar komt het internet nog bij. coax is een shared medium hè
 
@EdmondVS : die 40 Mb/s is leuk voor één tv kanaal, maar daar heb je er tig van en daar komt het internet nog bij. coax is een shared medium hè
Zucht. Wat schreef ik nou: ".... om meerdere streams tegelijk te verzenden over een en de zelfde kabel"
Als je mij nou maar gelijk geeft, dan praten we er verder niet over, okay? :)
 
Om weer tot de kern te komen, staat dat “kastje” waar het aop in zit op gemeente grond of op eigen grond.

mvgr, HJS
 
Terug
Bovenaan