Installatie AOP en hoe dan verder...


terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.517
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
@terrestrial : ik wist niet dat ze 72000 km coax naar die satelliet hebben liggen :)
het gaat hier over coax, bij straalverbindingen heb je geen last van groepslooptijdverschillen en reflecties, alleen demping.
Jij schreef: "digitale signalen met een hoge frequentie over lange afstanden transporteren is onmogelijk." Toen gaf ik het voorbeeld van de satelliet, m.a.w. het is zeker niet onmogelijk. Bovendien denk even aan de regionale headends, daar worden alle DVB-C transport streams middels QAM modulatoren op frequentie gezet, dat wordt over tientallen KM's middels glasvezel naar de lokale centra gebracht die er Docsis en VOD aan toevoegen en het dan naar wijkcentra brengen, pas daar wordt het coax. Wij begrijpen heus wel dat je het coax signaal niet tot in de eeuwigheid kunt blijven versterken.
 
E

EdmondVS

Om weer tot de kern te komen, staat dat “kastje” waar het aop in zit op gemeente grond of op eigen grond.
mvgr, HJS
De eigenlijke vraag was (althans mijn vraag) hoe waterdicht is dat kastje? Dit in verband met de eisen die je aan het AOP moet stellen, hetzij een huis tuin en keuken uitvoering, hetzij een exemplaar bestand tegen weer en wind (en regen), ervan uitgaande dat dat laatste überhaupt verkrijgbaar is. Maar nog steeds weten we niet hoe het kastje eruit ziet. Wel wordt deze draad ondertussen bevuilt met pseudowetenschap over versterkers en ons dringend geadviseerd om ons in te lezen in nog meer van die onzin. Jammer.