Installatie AOP en hoe dan verder...


E

EdmondVS

Neen de modem mag NIMMER via de versterker worden aangesloten. Dit vervormt en zorgt voor slecht internet.
Ik blijf erbij dat dit onzin is. Een goede versterker vervormt het signaal niet. Het enige waar je wel op moet letten is dat je het signaal niet teveel versterkt, want dan treedt er "clipping" (vervorming) op, het zij in de versterker reeds zelf, en anders wel in de modem.
 

Rww

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 jul 2020
Berichten
37
Nu zit je echt dom te ouwehoeren en verzin je het ter plekke.. Data mag niet versterkt worden, wat denk je dat DVB-C streams zijn dan? Data (ook dvb streams) en TV kun je niet uit elkaar filteren omdat het qua frequenties in exact hetzelfde spectrum zat, kortom jou UMU-1006/T is gewoon een AOP met ingebouwde splitter en niks meer dan dat. En nogmaals wat denk je dat die groeps en straat versterkers in de wijk/straatkast doen... die versterken ook het gehele spectrum, uiteraard zullen die aan hogere eisen voldoen dan wat men thuis heeft hangen maar het komt op hetzelfde neer. En uiteraard krijg je altijd wat extra ruis bij het versterken, dat is vrij normaal want een versterker heeft een ruisgetal. Je kunt om die reden ook niet eindeloos versterken maar dat is geen enkel probleem in dit geval.

Je beseft toch wel dat de mediaboxen (behalve de next) waaronder de horizonbox ook een ingebouwd docsis modem hebben, denk daar is over na.. hoe wou je dat gaan doen dan als je niks mag versterken whahahaha.

Als ik het zo lees ben jij de grootste beunhaas en zeker niet geschikt om adviezen te geven hier als je het zelf niet begrijpt!
Ga je eens inlezen. Dan zul je mijn gelijk bevestigd zien. Tv kun je versterken, data niet. Nogmaals lees de waardes uit je modem maar uit en vergelijk die met de norm, je zult zien dat ze verkeerd zijn.

Ziggo zorgt ervoor dat jouw signaal versterkt en met de juiste waarde binnenkomt, binnen je eigen netwerk data gaan versterken is een no go.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.517
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Hoe weet je wanneer je iemand bij de ballen hebt, als ze niet inhoudelijk reageren op argumenten. Alles wat digitaal is zijn enen en nullen en dus te specificeren als data. Als je doscis streams volgens jou niet kan versterken hoe doet Ziggo dit dan want die wijkcentrale kan wel een km verder op zitten.

Nog een voorbeeld, Als mensen hun internet via de horizonbox hebben lopen, geen idee of dat nog veel gebeurd en ze hebben veel aansluitingen in huis zal er altijd een versterker tussen moeten, met een 4-6 weg splitter krijg je teveel demping en als er dan ook nog lange kabellengtes in gebruik zijn heb je geen andere keus dan een versterker te plaatsen.

RF Signaal kun je prima versterken alleen de kwaliteitsverhouding zal niet toenemen, dat is misschien wat je bedoeld. Ik zeg ook niet dat je 10 versterkers achter elkaar moet zetten maar als het nodig is om het signaal te versterken moet je dat zeker doen en dat kan ook prima als jij kwaliteit spul gebruikt.
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
488
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
laat ik als elektronicus jullie eens allemaal uit de droom helpen, alle signalen op de coax zijn analoog. digitale signalen met een hoge frequentie over lange afstanden transporteren is onmogelijk. door deze analoge signalen eerst aan het begin van de signaalweg te moduleren en aan het eind van de signaalweg met behulp van een moDEM(odulator) te demoduleren met een combinatie van de juiste technieken ( amplitude, frequentie, fase ) en meerdere smalle frequentiebandjes ( kanalen ) te gebruiken. kan aan de amplitude, frequentie en fase-afwijkingen een betekenis worden toegekend, in dit geval enen en nullen.
het signaal mag best versterkt worden, maar je versterkt de al aanwezige ruis mee, en introduceert nieuwe ruis. het is dus de vraag of de nieuwe versterker zoveel beter is dan de ingebouwde versterker van het modem, dat dit voordeel oplevert. helaas is hier niet een algemeen antwoord op, maar je mag er vanuit gaan dat een el cheapo versterker meer ruis introduceert dan je lief is. uiteraard moet de nieuwe versterker wel bidirectioneel zijn.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.517
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
@PetervdM, Je helpt mij helemaal niet uit de droom want dat is mij allang bekend, ik schrijf toch ook dat de kwaliteitsverhouding niet zal toenemen. Kortom bij elke keer dat je iets versterkt heb je kans dat er wat rommel bij komt.

Het probleem is dat RWW hier allerlei uitspraken doet die nergens op slaan. Hij heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ben het geraaskal zat en heb mijn 'ignore list' bijgewerkt.

PS: Kennelijk is Rww tot inkeer gekomen en heeft bericht #23 gewist.
Nee je ziet hem niet omdat je hem negeert, slimmerd.
Screenshot_20200720-122952_Chrome.jpg
 

rcs

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2009
Berichten
2.183
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik wel hoor, bij mijn vrouw, oh wacht het is klepel, foutje bedankt.
 
E

EdmondVS

Nee je ziet hem niet omdat je hem negeert, slimmerd.
Inderdaad, die PS opmerking sloeg nergens op (inmiddels weer verwijderd), maar was wel door iets anders op het verkeerde been gezet. Evengoed iets minder slim, dat dan weer wel.
 
Laatst bewerkt: