• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ik heb het helemaal gehad met UPC en zit nu met veel vragen..

MartCom

Quality Member
Lid geworden
19 apr 2008
Berichten
3.149
In ieder geval is het SpamCop-verhaal iets waar UPC 100% buiten staat.

Als jij keer op keer, ook met andere IP adressen telkens binnen enkele uren (zoals jij zegt) weer op die blocklist staat, zou ik toch nog maar eens heel goed alle opties die sylvester(rr) noemde nakijken.

Sterker nog, als er officiële klachten bij UPC mbt tot jouw IP adres binnen gaan komen, zal jij op den duur gewaarschuwd worden en als het probleem niet wordt opgelost kan het in het ergste geval leiden tot afsluiting van je internet-aansluiting totdat je concreet bewijs overlegt waaruit blijkt dat jij dit probleem definitief hebt opgelost.

En imho, ook al is het zeer lastig voor je, is dat ook volledig terecht. Vind jij zelf spam leuk? Ontvang je het graag? Lijkt me niet. Toch krijg je het, en die spam wordt voor het overgrote deel verstuurt via computers van mensen die dat zelf absoluut niet beseffen.
Kennelijk zijn er hardere methodes nodig om mensen daarvan bewust te maken en het feit dat een provider daar op deze wijze aan meewerkt, is wat mij betreft een stap in de goede richting.

Kortom: Zoek je probleem uit, los het op en zorg daarmee ervoor dat er weer een spambotje minder in een wereldwijd botnet hangt. Daar doe jij de rest van de wereld een plezier mee.

Wat betreft je modemproblemen, die lijken me een gerechtvaardigde klacht en zoals ook al hierboven genoemd, zoek even via PM contact met één van de UPC medewerkers, dan zul je ongetwijfeld goed geholpen worden.
 

SveNRG

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 mei 2009
Berichten
65
Vervelend dat je verbindingsproblemen hebt. Moet opgelost worden!

Maar UPC aanspreken op het feit dat je computer deel is van een zombienetwerk? Dan kun je ze net zo goed de schuld geven dat je geen normaal telefoongesprek meer kan voeren... omdat je last hebt van Gilles de la Tourette syndroom ;D

Ik heb laatst opnieuw afgezworen om vrienden en familie te helpen met computers bouwen en/of installeren. Sommigen schromen er niet voor om maanden later contact op te nemen omdat er iets mis is, en mij de schuld te geven. Ik heb immers de computer klaargemaakt?!
 
Topicstarter
Topicstarter
N

NightCrawler_NXP

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jun 2010
Berichten
40
Van de week maar weer opnieuw begonnen met het uitzoeken van het spam probleem.. Diverse scanners er op losgelaten en die kwamen met 0,0 resultaten..

Naar aanleiding van diverse reactie van hier had ik toch het gevoel dat er iets moest zijn dus toch verder zoeken..
Via Google en nog wat pagina's kwam ik op een dos commando uit: netstat 5 Drie van de vier computers bleven schoon maar de vierde (die van mijn dochter) kotste er honderden emails uit per minuut..
Dus toch iets opgelopen.. het probleem ontstond dat ik dus iets op die computer had en de software die ik had gebruikt detecteerde het niet.. dus het was geen virus of trojan dus wellicht een rootkit..
Daar dus op zoeken.. een snelle Google leverde een scanner op van Sophos..

Programma geïnstalleerd, scannen en ja hoor die gaf een rootkit bestand aan.. alleen kon ie dat weer niet verwijderen.. erg handig.. Weerz zoeken op rootkit verwijderaars.. nog meer geprobeerd en geeneen die het kon verwijderen..
Toen het maar over een andere boeg gegooid.. de pc opstarten met BartPE.. via die windows omgeving kon ik dus wel dat bestandje verwijderen.. opnieuw opgestart en ja hoor het was eindelijk weg..
Gelijk mezelf van de blocklist gehaald en nog steeds geen problemen gehad..

Jammer dat er geen info was te vinden over deze rootkit.. het bestandje heette abrtlkfc.sys
Maar goed probleem opgelost en het internet is nu ook wat sneller geworden... gek nou..
 
Topicstarter
Topicstarter
N

NightCrawler_NXP

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jun 2010
Berichten
40
Sja.. als je er van uit gaat dat software ook daadwerkelijk doet waarvoor je ze gebruikt dan heb je een punt.. maar als 4 programma's niets vinden dan houd het toch wel op eerlijk gezegd..