Ik betaal er anders graag voor, reclamevrije npo1 en npo2.

:police:

Dames en heren a.u.b. on topic en op een fatsoenlijk manier discussiëren.
Geen off topic discussies uitlokken met politieke opmerkingen en geen leden aanvallen.
 
De regering kan beter de NPO volledig opheffen.

In de media wet dan vastleggen, tv kanalen die goede nieuws programmering en educatie brengen. Krijgen een bonus en/of belasting voordeel, waarbij dit niet perse Nederlandse kanalen hoeven zijn, zolang het kanaal maar als doelgroep Nederland heeft en programmering voor Nederland. Kanalen met religeuze grondslag zijn ten alle tijden dan uitgesloten van zulke voordelen.

Dan is de NPO niet meer nodig.

Ook direct in de mediawet verankeren, alle sport mag ten alle tijde achter de betaalmuur, het is alleen verplicht sport opeen basiskanaal uit te zenden indien een oranje team hierin mee speelt.
 
@OnlineGamer Er zijn maar weinig TV bazen die daaraan kunnen voldoen, vooral omdat alleen Talpa TV (SBS) met een NL uitzendvergunning uitzend.
Ook zullen commerciele zenders niet bieden op wedstrijden van Oranje omdat de kosten die je ervoor neerlegt niet eens voor 50% worden terugverdient.
Zo heeft de NPO laatst rond de 1 miljoen betaald, en uitgerekend is dat zij er wie weet max 4 ton van terugzien.
Ook hoef je de NPO niet volledig op te heffen... zie je al voor je? Boer zoekt vrouw met een coca-cola jurk... wie is de mol in shell vorm...
Het systeem moet gewoon anders... zo hebben wij bij de NPO 13 overbodige lokale omroepen met ieder een overbetaalde directeur zitten.
Schaf NPO3 af.. NPO2 wordt een lokale noodzender en NPO1 landelijke noodzender.
 
Er hoeft eigenlijk geen kanaal te verdwijnen, alleen moet de organisatie anders, stop met die omroep clubjes! Stop met allerlei onzin activiteiten die niet hun taak zijn (bijv. funx) Duw 80% van de management laag er direct uit, geen belachelijk dure presentatoren meer en geef die graaier Shula ammehoela de zak. Verder moet NPO3 in regiovensters komen dus de regionale zender is dan ook meteen samengevoegd. En dan regels maken om onafhankelijke journalistiek te waarborgen (zodat je meer hoort dan 1 kant van het verhaal) want wat er nu gebeurt kan echt niet!

Daarnaast wettelijk eisen dat NPO thema kanalen standaard in HD worden uitgezonden en 30% nieuwe producties moeten brengen, niet alleen herhalingen anders geen thema kanalen. En wat mij betreft mag de STER best blijven liefst met Loeki. Geen extreem dure sportcontracten want het is onzin dat het publiek daar aan mee moet betalen.

Met deze maatregelen alleen al kun je de kosten voor de NPO zo halveren. En geef die mensen die de techniek doen en daadwerkelijk de programma maken, monteren etc. een fatsoenlijk loon want nu verdwijnt een groot deel van het geld in de zakken van mensen die eigenlijk overbodig zijn. (management lagen)
 
quote: Zo heeft de NPO laatst rond de 1 miljoen betaald, en uitgerekend is dat zij er wie weet max 4 ton van terugzien.

Voor welk wedstrijd was dat? Lijkt me dat dat duur is voor een Nations League, en de Uefa/Fifa wel weer ns omlaag komt. Maar voor een Wk Oranje-wedstrijd loont het wel, daar valt een goudmijn te verdienen. Tijdens wk 2010 tegen Uruguay halve finale, zaten er 13 miljoen te kijken, tja dat iedereen in de rust zijn biertje/wijntje/groen thee aan verversen is, maakt niet uit blijkbaar.
 
Die wedstrijd/dat soort wedstrijden, zuip ik weinig, ga dan eindelijk echt op in zo een match.
 
Maar, ff ontopic, zuipen heeft niks met NPO te maken, of stiekum toch wel? ;)
 
@Sjah Aankomende EK wedstrijden kosten rond de 1 miljoen per wedstrijd in zijn totaliteit... en daar is die miljoen onmogelijk terug te verdienen..

edit: bedoelde EK...
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan