• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5200 Humax wil geen 2 opnames tegelijk?!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wes

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2009
Berichten
13
Ik heb sinds kort een 5200C als opvolger voor de 5050C, maar loop tegen een vreemd probleem aan;
Bij het selecteren van een 2e opname krijg ik de melding dat er een opnameconflict is. Ondanks dat de opnames gepland staan voor de volgende dag krijg ik het niet voor mekaar. Ook wisselen van kijkzender geeft geen oplossing.
Doe ik nou iets verkeerd? Ik was van de 5050C gewend dat dit feilloos werkte..
 

klaas-jan

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 nov 2011
Berichten
32
Opnamen tegelijk

Dit probleem treedt op als de twee opnamen gepland staan voor dezelfde zender, bijvoorbeeld beide voor NPO 1 en elkaar gedeeltelijk overlappen. Is dit het geval bij jou? Daar is ook nog wel een remedie voor trouwens.
 
Topicstarter
Topicstarter
W

Wes

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2009
Berichten
13
Dat klopt. Er staat een opname vast op werkdagen (GTST) RTL4 20.00-20.36
Het programma erna op RTL4 wordt dan opgenomen vanaf 20.32 Dit kan dan volgens de Humax niet, maar zou natuurlijk wel moeten kunnen, want hij heeft 2 tuners. Bij de 5050C kon dit wel dus ik begrijp niet waarom de 5200C hier een probleem van maakt.
Overigens heb ik nu de vaste opname eruit gehaald, toen het programma wat om 20.32 begint ingesteld voor opname, om vervolgens GTST weer in te stellen. Dan kan het opeens wel, mits met de melding dat het overlappende gedeelte maar 1x wordt opgenomen. Hij denk dat er dus nog een opname staat :roll:
Wanneer ik als proef op NL1 en NL2 een opname gelijktijdig instel is er geen probleem, en kan ik nog een derde opname instellen (NL1 aansluitend, met melding van overlappen)
Het lijkt dus samen te hangen met een vast ingestelde opname.

Ik ben trouwens wel benieuwd naar je remedie Klaas-Jan:)
Alvast bedankt!
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.624
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Volgens mij was de remedie om eerst de 2e te kiezen en dan pas de eerste.

Een andere remedie is om slecht een opname te maken, maar dan de begin- of eindtijd aanpassen zodat hij beide programmas omvat.

-----

Een gerelateerd probleem is dat ik een lopende opname niet kan afbreken. Daar liep ik gisteren weer eens tegenaan. Hij nam ARD en ZDF op via een wekelijkse programmering. Maar met die feestdagen zat er een andere uitzending die mij niet interesseerde. Echter, ik kon geen derde programma bekijken en die opname kon ik niet meer stoppen. Hoogst irritant. Gelukkig was de andere opname nog wel interessant.
 

klaas-jan

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 nov 2011
Berichten
32
Remedie overlappende geplande opnames

Wat ik doe in zo'n geval: de ene opname plannen voor zender 004 (RTL4 HD) en de andere opname voor zender 904 (RTL4 SD) Dat zijn voor de Humax verschillende zenders, dus is er geen probleem.
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.239
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
het bericht is niet meer dan een waarschuwing.
gewoon op "ok" drukken, en beide programma's wordt opgenomen.
die overlap komt door je instellingen van "eerder beginnen" en "uitlooptijd".

met 1 belangrijke zaak moet je rekening houden; vanwege je instellingen wordt een gedeelte van het eerste opname, geplaatst bij de 2e opname.
(je uitlooptijd bij de 1e opname wordt geannuleerd, en de 2e opname begint zoals ingesteld inclusief de inlooptijd).
kijk je de 2e opname dus eerder, dan begin je met het einde van de 1e opname.
het spreekt voor zich dat je die dus pas weggooit als je de 1e opname hebt gezien, anders mis je het einde.
 
Topicstarter
Topicstarter
W

Wes

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2009
Berichten
13
Ik snap wat je bedoelt,en dat is een pluspunt tov de 5050C, maar bij mijn eerste instelling kreeg ik niet de melding van overlap, maar melding van conflict met opname, terwijl hij maar 2 opnames achter elkaar moest doen.
Vaag apparaat:mrgreen:
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.239
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
niet zo vaag hoor. voordeel in namelijk dat de ontvanger maar 1 tuner blijft gebruiken.
de 2e blijft zo beschikbaar om een 3e programma te kijken of op te nemen.
 
Topicstarter
Topicstarter
W

Wes

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2009
Berichten
13
En juist dat laatste doet hij dus niet, vandaar vaag :wink:

Nog een irritatiepuntje;
Bij het opnemen van 2 programma's achter elkaar, waarbij de melding van overlap komt. Het eerste programma is een vast programma, waarbij hij de eindtijd inkort vanwege het overlappen. Nu komt het vervelende; voor de dag erna (waarbij er geen 2e opname meer komt) kort hij de eindtijd ook in....zucht..
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.239
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
en hoe weet je dat hij dit niet doet?? uit de praktijk of neem je dit aan.
heb hier nog geen problemen daar mee gehad. niet toen ik hem nog gebruikte om tv mee te kijken of nu als recorder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.