• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5050C Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR


Status
Niet open voor verdere reacties.

aaigie

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mrt 2009
Berichten
15
Dat realiseer ik me, maar wat doet de humax dan met een 576i invoer als je hem vast op 720p hebt staan?

Ik had begrepen dat dit vooral van toepassing was op het doorgeven van SD signalen, vandaar mijn 720p vraag, maar ik begrijp dat het HD signaal over HDMI ook van mindere kwaliteit is?

Ter info, krijg hem net binnen, voor onze hardware mannen, de hardeschijf is van het type Seagate ST3320310CS
(gezien onderkant zonder open te maken)
 

bitsflew

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 jul 2007
Berichten
156
Dat realiseer ik me, maar wat doet de humax dan met een 576i invoer als je hem vast op 720p hebt staan?

Omzetten naar 720p, maar de kwaliteit blijft slechter i.v.m. SCART

Ik had begrepen dat dit vooral van toepassing was op het doorgeven van SD signalen, vandaar mijn 720p vraag, maar ik begrijp dat het HD signaal over HDMI ook van mindere kwaliteit is?

Zo op het oog is er niets mis met de kwaliteit van HD zenders.
 

aaigie

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mrt 2009
Berichten
15
Omzetten naar 720p, maar de kwaliteit blijft slechter i.v.m. SCART.

O.k. dus als ik je begrijp:

576i -> Humax upscaling naar 720p -> HDMI -> = Situatie 1
576i -> Humax orginal setting -> Scart -> = Situatie 2

Situatie 2 altijd een betere beeldkwaliteit geeft?

(ik dacht door de humax alleen HD over HDMI te laten doen (upscalen) misschien het HDMI probleem opgelost was.)
 

bitsflew

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 jul 2007
Berichten
156
O.k. dus als ik je begrijp:

576i -> Humax upscaling naar 720p -> HDMI -> = Situatie 1
576i -> Humax orginal setting -> Scart -> = Situatie 2

Situatie 2 altijd een betere beeldkwaliteit geeft?

Helemaal juist.

BTW Je bent een situatie vergeten (resultaat praktisch gelijk aan situatie 1)

576i -> Humax upscaling naar 720p -> Component -> = Situatie 3
 

Maslov

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 jul 2008
Berichten
126
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
De foto's van "bitsflew" zijn zeer verhelderend. Ik heb met een 5000C precies dezelfde verschillen gezien met een Philips PFL379603D LCD met alle beeldverbeteraars uit.

Nog een vraag. Kun je met de 5050C zonder problemen schakelen tussen SCART (voor SD-zenders) en HDMI (voor HD-zenders)? Dat zou voor mij als tijdelijke oplossing ook een goede optie zijn.
 

BertvanHorck

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mei 2008
Berichten
452
mail gestuurd naar copaco

Er is momenteel veel discussie op het Ziggo forum over de teleurstellende kwaliteit van het SD signaal, waarbij de meeste mensen de beste kwaliteit ervaren bij SD uitzendingen op scart, gevolgd door component en vervolgens HDMI (afnemende kwaliteit),
De kwaliteit van HD is men zeer over te spreken

Er is ook een thread over buglist/wishlist

Dit is de thread: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=14066&page=126

Zijn jullie hiervan op de hoogte?

M.VR.GR.

Bert van Horck
 

bientje80

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 feb 2009
Berichten
76
Er is momenteel veel discussie op het Ziggo forum over de teleurstellende kwaliteit van het SD signaal, waarbij de meeste mensen de beste kwaliteit ervaren bij SD uitzendingen op scart, gevolgd door component en vervolgens HDMI (afnemende kwaliteit),
De kwaliteit van HD is men zeer over te spreken

Er is ook een thread over buglist/wishlist

Dit is de thread: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=14066&page=126

Zijn jullie hiervan op de hoogte?

M.VR.GR.

Bert van Horck

Je linkt naar deze discussie, volgens mij bedoel je deze: https://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16516 :)
 

ton250

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 feb 2009
Berichten
297
TipX

Ik betwijfel of het an de upscaler ligt, dan zou t probleem alleen voorkomen indien je upscled (naar bijv 720p of 1080i). Maar ook als je doorgeeft in oorspronkelijke resolutie en de upscaler gebruikt van je TV is het probleem hetzelfde.

Het zit dus voor de upscaler en lijkt erg op compressie zoals je dat ook kunt doen bij foto s die je qua bestandsgrootte wilt verkleinen, precies hetzelfde verschil aan detail, scherpte en diepte

De Humax compressed niet, maar verwerkt het signaal zoals het is. Het enige wat zou kunnen, is dat er verscherping plaatsvindt. Maar ook kan het zijn dat de scherpte instelling van de TV afhankelijk is van de ingang respectievelijk het signaal.
 

ton250

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 feb 2009
Berichten
297
Status
Niet open voor verdere reacties.