HUMAX 5300 bevriest

ja, dat weet ik ook wel. blijkbaar was de uitdagende toon van mijn vraag op de bewering je ontgaan.
het mooiste was dan nog geweest, als iemand alle "profs" op de site vervolgens versteld had doen staan met zijn openbaring;D
 
En toch zal het je verbazen hoeveel mensen er zijn die aangeven dat het wel kan, of dat er zelfs andere apps op de Humax kunnen worden gezet. Als je dan echter vraagt hoe men dat doet, blijft het doorgaans stil. Maar nee, ook ik kan je in deze niet versteld doen staan.

Ondersteuning Humax/Quantis electronics
 
Laatst bewerkt:
andere apps dat kan in principe ook inderdaad. zo is de humax indertijd ook op de markt gebracht.
helaas is dit bij fZiggo ooit met een update ongedaan gemaakt en draaide alleen het Ziggo platform nog.
 
andere apps dat kan in principe ook inderdaad. zo is de humax indertijd ook op de markt gebracht.
helaas is dit bij fZiggo ooit met een update ongedaan gemaakt en draaide alleen het Ziggo platform nog.

Dat is absoluut onjuist want niet elke Humax is of was bedoeld voor alleen het Ziggo netwerk. De Humax is nooit op de markt gezet met die mogelijkheid. Hoe het dus in de wereld komt dat Ziggo dit ongedaan heeft gemaakt is mij/ons een raadsel. Ziggo schakelt bv. zelfs de USB poorten niet uit, waar men dat bij andere apparaten soms wel doet. Dit kun je absoluut van me aannemen.

Overigens stamt de 5050c al uit 2009, de 5200c uit 2011, de 5400c uit 2013, en daar deze laatste is gebaseerd op de 5200c, en er dus vrijwel gelijk aan is op de grootte van de HDD na, beschikt ook deze niet over nieuwe features t.o.v. de 5200c. De 5300c komt uit 2015. En die laatste is een behoorlijk uitgeklede versie, welke dus zelfs de 'gewone' opties nog achter zich laat. Andere types zijn vaak nog ouder, maar geen enkele ervan heeft ooit het werken met apps ondersteund.

Ondersteuning Humax/Quantis electronics
 
Laatst bewerkt:
dat is in de wereld omdat dit zo was.
de humax draaide op een firmware met een algemene uitstraling met apps op de humax zoals weerradar. en nog een paar.
het waren er niet veel, maar het werd ook niet uitgebreid omdat fZiggo het over een andere boeg gooide en met een update met haar eigen platform en uitstraling kwam.
dus die ondersteuning is er wel degelijk geweest.
 
Om welk model zou het dan moeten gaan volgens jou? In 2009 en 2011 was er nog niet veel sprake van apps. Van weerradar en wat anderen is ooit wel sprake geweest, maar ik heb het over het toevoegen van apps.
 
Laatst bewerkt:
ik kocht mijn 5200 met die firmware in 2011. toen stapte ik over van CD naar de kabel.
volgens mij was er ook een tegel om in het on demand gedeelte van fZiggo te komen.
pakweg een jaar, anderhalf jaar later kwam de update met het oranje Ziggo logo dat we nu nog steeds kennen.

fijne ontvangers trouwens. de eerste was een F1-CI en daarna nog een paar. jammer dat ze niet doorzetten met een hybride 4K box of zo.
een combi van een 5200 en 4tune zou ik zo aanschaffen.
qua gebruiksgemak is geen betere en niet iedereen zit te wachten op een hobby box. die tijd heb ik zelf ook al achter mij gelaten.
 
Ik ben er eens met Humax ingedoken en zij gaven dit aan:

"Thema App's:

Voor de Humax DVBc decoders zijn er nooit app's verschenen in de toestellen.
Ook zijn de meeste modellen end of life alleen de 5300 en de 5550 zijn nog actueel.

Voor de OTT decoder Humax+ H3 geldt dat deze uitsluitend nog wordt geadviseerd voor de Netflix en YouTube applicaties.
Enkele App's zijn nog functioneel zoals de NPO (start + plus) beta app Videoland enz.
Er komen dus géén app's meer bij".


Toch weet ik dat er destijds over enkele apps is geschreven. Ga dit eens verder uitzoeken. Maar goed, naast Ziggo zijn er natuurlijk nog andere providers waar men de Humax kan gebruiken en daar is nooit sprake geweest van apps. Een wat bijzondere situatie dus.

Maar wat bedoel je precies met de "update met het oranje Ziggo logo"? Misschien een domme vraag, maar die vat ik even niet.

Zeker fijne apparaten. Natuurlijk komen ook hiermee wel issues voor, maar met wat kennis en uitproberen is er veel op te lossen. Ik vind het dan ook jammer dat het straks over is met de ontvangers. Ik heb het er uiteraard ook al wel men hen over gehad wat het vervolg wordt, en waarom men er niet voor kiest mee te groeien, maar het grootste punt is dat Ziggo bijna niets meer afneemt. De 5300c (NL) is er nog, en er is, niet heel handig gekozen overigens, ook nog een 5300c PVR met ingebouwde harde schijf, maar dit is een tijdelijke uitgave.

Maar er eenmaal aan gewend vind ik de Humax ook zeer prettig werken. De bediening is redelijk simpel, en op zich is de kwaliteit best hoogstaand, al zijn de tuners in de 5200c/5400c wel een zwak puntje. De 5050c had dat probleem niet. Het is dus jammer dat de kwaliteit daarvan bij de opvolgende types niet gelijk is gebleven, of nog beter geworden. Maar als ik er geen heil in zag om ermee te werken, dan had ik natuurlijk al lang afgehaakt. Natuurlijk zie je altijd negatieve berichten. Maar als je jezelf in de apparaten verdiept vóór de aankoop, kun je veel dingen al weten. Tja, als je een 5300c koopt, heeft deze maar één tuner, ook de tijdelijke editie. Na de aankoop klagen dat je niet kan zappen tijdens opnemen is dan niet helemaal terecht vind ik, want dat had men kunnen weten. Toch ontstaan er zo wel negatieve reviews en dat is jammer.
 
wel, die van mij draait nog als een tierelier en heb met deze en alle andere nog nooit iets gehad.
met het oranje logo bedoel ik niets anders dan de uitstraling. daar is niets aan veranderd, ook niet na de overname door UPC.
 
Terug
Bovenaan