Humax iRHD-5300C HUMAX 5300 bevriest


mandersp

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2008
Berichten
401
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Sinds kort bevriest mijn HUMAX 5300.
Ik moet hem dan opnieuw opstarten door de stekker eruit te halen anders reageert die niet.
Aan de afstandsbediening ligt het niet want die reageert wel bij opnieuw opstarten....
Ik heb de fabrieksinstelling ook al geprobeerd maar dit werkt niet.
Aan de HUMAX 5300 hangt wel een harde schijf om opnames mee te maken.

Wat is er eigenlijk aan de hand en hoe kan ik dit oplossen.
 

edwin.w

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 feb 2010
Berichten
546
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb ik ook een keer gehad, toen kwam het doordat ik per ongeluk links boven op de afstandsbediening op de knop PVR had gedrukt, dan reageert de Humax nergens meer op
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.439
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Uit de FAQ:

* Het beeld staat stil.
Er zijn diverse oorzaken mogelijk:
1) De harde schijf is defect.
Om dit te controleren kiest u 'Menu' - 'Instellingen' - 'Voorkeuren' - 'Opname' - 'Time Shift Recording'.
Zet 'Time Shift Recording' uit. Indien het beeld nu nog stilstaat zet dan de fabrieksinstellingen terug
('Menu' - 'Instellingen' - 'Installatie' - voer het wachtwoord in (standaard 0000) - 'Fabrieksinstellingen').
Installeer de ontvanger opnieuw. Staat het beeld nu nog stil dan is vermoedelijk de harde schijf defect.
2) Het kabelsignaal is niet goed.
De klacht komt voor wanneer het kabelsignaal te sterk is bijv. omdat er een versterker tussen de ontvanger en de antenne-aansluitdoos is geplaatst (een signaalsterkte van bijv. 60% of meer is te hoog, tussen 20% en 30% is normaal. De kwaliteit van het signaal dient 100% te zijn.)

@edwin.w
Je moet juist wel op de PVR toets drukken en niet op de TV toets.
Ook in de FAQ:
* De afstandsbediening reageert niet.
 
Topicstarter
Topicstarter
mandersp

mandersp

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2008
Berichten
401
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik kan de humax niet aanzetten met de afstandsbediening omdat de HUMAX niet reageert, normaal staat die in de slaapstand.
Door de stekker eruit te trekken reageert de afstandsbediening weer en zie je de HUMAX ook goed opstarten.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
836
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je al de 0 + OK toets geprobeerd?

Lees dit eens door: https://www.gebruikershandleiding.com/Humax-HUMAX-IRHD-5300C/handleiding-5-469392.html

quote van die site:
"Maar het kan ook zo zijn dat Humax en afstandsbediening beiden in een andere modus staan. Dat kun je oplossen door de 0 toets in te drukken, ingedrukt te houden! en meteen daarna ook de OK toets in te drukken en ingedrukt te houden. Als je de toetsen enige tijd samen hebt ingedrukt verschijnt er een kader op het scherm wat aangeeft in welke modus de Humax staat en hoe je deze kan wijzigen. Standaard staan beiden op modus 1. Stel dat ook nu in en kijk dan even of het weer werkt."
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
mandersp

mandersp

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2008
Berichten
401
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Misschien leg ik het wel verkeerd uit.
Normaal zet ik de Humax 5300 in slaapstand en als ik de Humax nodig heb start ik hem op met de afstandsbediening en werkt dit normaal.

Sinds kort kan ik de Humax 5300 wel uit de slaapstand brengen met de afstandsbediening maar blijft die hangen in het opstartscherm.
De batterijen van de afstandsbediening zijn goed.
De enigste oplossing om de Humax door te laten lopen is de stekker eruit trekken en dus even stroomloos maken.

Ik heb al geprobeerd om de Humax via de fabrieksinstellingen terug te zetten maar dit werkt niet.
 
Topicstarter
Topicstarter
mandersp

mandersp

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2008
Berichten
401
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Volgens time shift recording die ik nu heb uitgezet start de HUMAX 5300 tot op heden goed op....