• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

[Humax 5200c] Harde schijf gaat draaien in stand-by mode


itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
286
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Met een normale bios kan je ide/sata emulatie aanzetten, of dat hier ook kan weet ik niet, de meeste SSD's presenteren zich als ide, een eventuele driver is alleen om schrijf acties te bundelen.

 
Topicstarter
Topicstarter
N

Nohara

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 okt 2012
Berichten
479
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
De Humax schakelt wel in om de EPG en de gegevens op de smartcard bij te werken. Zou dat niet gebeuren, zou de smartcard na enige tijd niet meer werken. Daarbij kan de schijf in actie komen, maar dat kan ook een software issue zijn. je vraagt of de schijf eruit kan, en je kan deze inderdaad loskoppen, maar de Time shift functie werkt dan ook niet meer. Beter kun je een uitgebreide reset uitvoeren. Dat gaat als volgt:

-Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
-Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
-Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
-Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

-Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
-Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
-Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

* ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

Ondersteuning Humax/Quantis electronics

Top, zal het eens op deze manier proberen.
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
54
Dag Nohara,

ik mijn bericht benoem ik nog een software update, maar vergewis je ervan dat dit doorgaans niet meer zal lukken. De laatste stamt al uit 2016 en er komen geen nieuwe meer uit. Toch zie ik soms dat een apparaat nog software kan binnenhalen. Dat is dan wel oud, maar het gebeurt soms dat de Humax het door een fout niet aangaf dat er software kon worden geladen, en men ook nooit in het menu keek of dit mogelijk was, of dat een apparaat jarenlang op de zolder staat om daarna te worden verkocht. Maar heb je nog de optie, is het raadzaam dat te doen.
 
Laatst bewerkt: