Horizon next afstandsbediening power knop

lonewolf2nd

Forum Gebruiker
Berichten
6
Ik heb afgelopen week mijn horizon next geinstalleerd. Hij heeft ook uitstekend de nodige functies van mijn tv afstandsbediening over genomen.
Alleen 1 min puntje. Als ik de rode power knop in druk gaat en mijn tv en horizon next aan of uit. Maar op mijn tv staan meer apparaten aangesloten, dus ik wil niet altijd mijn tv uitzetten als ik de horizon next uitzet. Nu moet ik dus eerst de rode in drukken en dan de witte power button, als ik bijvoorbeeld naar mijn chromecast wil schakelen.

Weet iemand of dit kan loskoppelen? Dat de rode puur alleen de next box is? Hoe het nu is voelt in mijn opstelling erg on natuurlijk en onlogisch
 
Op dit moment is het niet mogelijk om dat vanuit de mediabox in te stellen. Dit is al vaker als feedback meegegeven, dus hopelijk dat ze dat in een volgende firmware update wel mogelijk gaan maken.
Het enige wat je kunt proberen is om er een 'cec killer' tussen te zetten, dan zal de Mediabox je tv in ieder geval niet meer via HDMI commando's uit zetten. Echter worden sommige apparaten ook via IR aangestuurd vanuit de mediabox afstandsbediening, dus geen garanties dat dit voor jou ook werkt.

 
Bij mij is een receiver het centrale punt in de home cinema setup. Een paar maanden geleden werd bij ons ook de receiver uitgeschakeld als we de rode knop op de afstandsbediening van de Next gebruikten. Ik heb in de receiver ingesteld dat er geen powertoggles uitgevoerd mogen worden over HDMI (NON CEC dus). Werkt perfect.
 
Of tijdens het uitschakelen van je next niet op je tv richten.
of je hand voor de afstandbediening houden, mits je tv infrarood wordt bediend.
Ik heb zelf het probleem dat de tv niet aangaat tegelijk met de box, de puls is te kort.
 
@CreativeS : ik heb hem rechtstreeks op mijn tv aangesloten. Echter kan ik niet die Cec instelling uitzetten voor die aansluiting, het is cec aan of uit voor alle aansluitingen. Maar bedankt voor de tip. Handig om te checken als ik een volgende tv ga kopen

@batraaf : ze staan naast elkaar, het lukt me niet om op een specifiek apparaat te mikken. Of af te schermen. Maar bedankt voor het mee denken.
 
Of tijdens het uitschakelen van je next niet op je tv richten.
of je hand voor de afstandbediening houden, mits je tv infrarood wordt bediend.
Ik heb zelf het probleem dat de tv niet aangaat tegelijk met de box, de puls is te kort.
De next a/b stuurt bij aanzetten via rode knop geen i/r signaal naar je tv om aan te gaan, dus afschermen heeft geen zin. Je tv gaat aan via cec. Ik heb zelf cec uitgezet op mijn tv en die gaat nu niet aan met de rode knop, als ik cec aanzet op de tv gaat hij wel aan met de rode knop.
 
Terug
Bovenaan