• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Heeft het zin een modem onder stroom te houden als de wijk geen stroom heeft


Topicstarter
Topicstarter
itpp2011

itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
183
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Als de hele wijk zonder stroom zit vermoed ik dat de versterkers van Ziggo ook geen stroom meer hebben maar het zal per situatie verschillen. Dus daar is geen duidelijk antwoord op te geven.
Precies, is dat dus zo of hebben deze (verdeel)kasten een voorziening, wellicht een basis tegen overspanning+30m noodstroom of zo. Hier kan ik het 8uur volhouden met uitwijk op 4g maar ziggo denk ik niet.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.226
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb wel eens grote wijkstoringen gehad terwijl de kpn telefoon het bleef doen. Ik moest hem alleen even vóór de thuiscentrale aansluiten. Dan kwam de stroom voor de telefoon uit een wijkcentrale.

En we hebben de laatste 15 jaar een keer of 8 een wijkstoring gehad waarbij maar 1 fase betrokken was. Alleen een deel van het huis stond dan zonder stroom. Het kan dan gebeuren dat jouw modem op de uitgevallen fase zit, maar de wijkcentrale op de goede fase. Met een ups hoef je dan thuis niet met kabels in de weer om hem op een werkende fase te zetten.
En je hebt huizen waar per huis maar 1 fase aanwezig is. Dan kun je niet even een verlengsnoer naar een werkende groep leggen.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.440
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Van het net van KPN, vroeger PTT weet ik dat de centrales altijd beschikking hadden over grote accubatterijen. De hele telefonie was ook altijd voor een groot deel gelijkstroomtechniek. Die centrales ondervonden dan ook bij stroomuitval nooit een probleem. In hoeverre alle knooppunten van Ziggo dat ook hebben is me niet bekend.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
400
Gebied
fUPC
#Even terzijde en ook off-topic, maar nog wel over stroomuitval, namelijk tijdens WOII:
Tijdens de oorlog was er op het laatst geen elektriciteit en telefoon meer voor de gewone burger. Maar had je een vriendje bij een PTT centrale, dan wilde hij je soms wel matsen door de telefoonlijn aan te sluiten op een nog werkend lichtnet. In die tijd vaak nog 127V. Daar was de isolatie van die dunne telefoondraadjes nog wel tegen bestand.
 
V

Verwijderd lid 31741

In de oorlog tijdens WOII was er op het laatst ook amper wat te eten meer voor de gewone Nederlander. Maar had je familie op het platteland dan kreeg men vaak van hun wat toegeschoven.
 

jopiojopio

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
9
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Toch is de vraag van TS niet echt totaal onzinnig, bijvoorbeeld als je met draagbare TV of FM radio (op batterijen en via de kabel) zou willen kijken of luisteren. En in geval van een UPS natuurlijk.
Je zult echter voor het signaal geen gebruik van de kabel kunnen maken, maar een draagbare antenne moeten opsnorren.
Het antennesignaal is overal versterkt door centrales en wijkkasten die niet allemaal van noodstroom (UPS) zijn voorzien.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
400
Gebied
fUPC
@jopiojopio, Ja, dat begrijp ik en ben dat met je eens, maar de vraag van TS was nu juist of bij stroomuitval ook de wijkkasten uitvallen. Daar werd door sommige mensen nogal lacherig over gedaan. Immers, zo redeneerden zij, wat schiet je ermee op als er weliswaar een signaal uit de kabel komt, maar geen stroom uit het stopcontact? Welnu, als je een UPS of batterijapparatuur hebt, heb je daar wel degelijk iets aan (dat was de strekking van mijn post).
 

batraaf

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 apr 2009
Berichten
233
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Maar de meeste mensen hebben geen UPS,
Kan soms wel een fijn zijn om te waarderen dat er meer is dan tv en internet.
Maar hier in Nederland hebben we meestal wel gewoon stroom.
Maar als het meerdere keren per week uitvalt ga je dat niet meer leuk vinden.
Hier in de wijk zaten we in het begin regelmatig zonder, maar ik heb 3 fase, en er viel meestal maar 1 fase uit.
Dus met wat verlengkabels deed alles het weer.
Jos
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.711
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
OT : Heb hooguit zo 1x per jaar stroomtuitval, maar voor de privatisering was het dacht ik echt nooit. Maar goed, dat zal wel politiek zijn, en dat mag hier niet. Wel moet ik zeggen dat Ziggo nog heel wat kan leren vande royale vergoedingen die een energiemaatschappij al na aantal uur storing geeft, de internetmaatschappijen zijn gieren vergeleken daarbij.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.338
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ook OT: Heeft er ook mee te maken dat stroom een levensbehoefte is, internet niet(al zal het voor sommigen wel zo zijn ;) )
Ik persoonlijk vind de inhoud van een goedgevulde vriezer weggooien erger dan een paar uurtjes geen internet.