HDTV en Windows Media Center PC


Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.476
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je mijn antwoord een paar berichten eerder al gezien?
 
Topicstarter
Topicstarter
M

MamboWarrior

draait bij mij al ruim een jaar... dus gewoon goed de MCE forums lezen....
 

arnold_w

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 jan 2006
Berichten
284
MamboWarrior zei:
draait bij mij al ruim een jaar... dus gewoon goed de MCE forums lezen....
Wat, HDTV via een MC PC? Da's knap, want er worden nog helemaal geen HDTV signalen over de kabel uitgezonden, dus hoe kan je dan zeggen dat het bij jou al ruim een jaar draait?

De vraag was volgens mij of het mogelijk is om High Defintion TV via een Media Center af te spelen en op te nemen mbv een daarvoor geschikte HDTV-tuner kaart of via een omweg met de originele mediabox naar een MC PC.

Volgens mij kun je die vraag maar op één manier beantwoorden: NEE, dat kan niet.
HDTV uitzendingen zijn alleen geschikt voor toestellen die voorzien zijn van het HD-ready logo en derhalve verplicht een HDMI aansluiting aan boord dienen te hebben. Deze aansluitingen zijn digitaal en voorkomen oa het op hoge kwaliteit kopieren van uitzendingen. Aan deze route zal dus ook een beveiling worden toegevoegd. Het zal dus niet mogelijk zijn om het HD signaal via scart om te zetten naar analoog, simpelweg omdat het HD signaal niet via de scartkabel zal worden getransporteerd. Scart is immers analoog en van mindere kwaliteit dan s-video, component en HDMI. Als dat wel zo zou zijn, voldoet de aparatuur/uitzending niet aan de HD eisen.

Wie heeft er uberhaubt behoefte aan een HD signaal die is omgezet in een beroerd analoog signaal, dat vervolgens weer wordt verwerkt via goedkope aansluitingen en componenten in een PC en dan vervolgens weer via nog slechtere kwaliteit naar je TV wordt gestuurd. Van die hele High Definition kermis is dan echt niets meer over hoor.

Zora er HD tuner kaarten op de markt komen, wordt het een ander verhaal, maar dan nog zal de tv kaart een hdmi uitgang moeten hebben, of via DVI natuurlijk (maar dat verschilt niet zoveel van elkaar)

Correct me if i'm wrong