• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

HDMI Switch


René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.258
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Misschien een inkoppertje, maar heb je al geprobeerd om de Next, TV, projector en switch allemaal even van het stroom te halen? Dat kan soms vreemde zaken oplossen.
 

MarceldeVrije

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2020
Berichten
4
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Dank je René voor je reactie. Helaas werkt het niet. Mijn projector geeft aan: Niet ondersteund. H: 56,25 kHz V 50,00 H
Geen idee wat dat betekent.
 

MarceldeVrije

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2020
Berichten
4
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Nog iets anders geprobeerd: tv uitgezet. Het leek net of m’n projector resette. En het werkt weer...
 

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
1.008
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Een splitter veronderstelt dat je twee schermen tegelijk kunt kijken maar dat is inderdaad niet zo, hdmi schakelt dan terug naar sd of naar de resolutie vh ‘slechtste’ scherm. Het scheelt alleen kabels wisselen. En zelfs als je het andere scherm uitzet, heb je kans dat de boel in de stress raakt. Met de hdfury die ik liet zien kan het wel maar ja, prijzig speeltje.
 

MarceldeVrije

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2020
Berichten
4
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Hoi Jowi, dank je voor je bericht.
Het rare is dat de resolutie niet veranderd. Zowel mijn projector (Epson TW3200) als tv (plasma, Panasonic) zijn full HD. Gisteravond kon ik ineens weer beiden tegelijk aan hebben. Tv uitgezet en via de projector gekeken. Enige logica kan ik nog niet ontdekken. Maar blij dat het weer ‘werkt’!
Dit is de splitter die ik gebruik.4B7ACF25-F96A-4ECD-9A05-BCB5CF6CB2BA.jpeg
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.526
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@MarceldeVrije vaker meegemaakt met div hdmi switch , kan ook met hdmi beveiliging of resolutie maken hebben dat weet ik niet , maar ken dat probleem..
 

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
1.008
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Bij de tekst op de webshop staat dit al vermeld: "Let op: Door een hardwarebeveiliging is het niet altijd mogelijk om het signaal van jouw televisiebox te splitsen of te verdubbelen. Raadpleeg je provider voor meer informatie over de mogelijkheden."

Het is ook maar net hoe de software van de splitter zelf met de signalen en de aangesloten apparaten omgaat. Kan best dat ie het met andere schermen perfect doet, en met de next gewoon niet of nauwelijks. Heeft op zich ook niet heel veel met de next te maken; die zou juist wel eens 'strikter' kunnen zijn vwb HDCP en HDMI signaal, terwijl de oude box veel meer toestond. Of het is gewoon de combinatie. Voor die paar tientjes zou je eens een paar andere splitters kunnen kopen, grote kans dat er 1 bij zit die met deze combinatie prima werkt. Of ze doen het geen van allen, dat kan ook :)
 

oneapi

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 jan 2004
Berichten
373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
. Voor die paar tientjes zou je eens een paar andere splitters kunnen kopen, grote kans dat er 1 bij zit die met deze combinatie prima werkt. Of ze doen het geen van allen, dat kan ook :)
Kun je ook staatsloten voor kopen, voor hetzelfde geld netzoveel mazzel ;D
 

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
1.008
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Klopt :) alleen met een winnend staatslot heb je nog steeds geen goede splitter... maar goed dán koop je gewoon zo’n hdfury en klaar.